Welke verzekeraar wikkelt het snelst af?

Hoe lang duurt de afwikkeling van mijn schade?

Wanneer ontvang ik de schadevergoeding?

Heeft de tegenpartij de aansprakelijkheid al erkend? 

Dit en meer soortgelijke vragen ontvangen wij dagelijks van de klant. Heel begrijpelijk ook, voor de klant is het allemaal nieuw, voor ons is het dagelijkse kost. Met de afwikkeling van jaarlijks 10.000 dossiers weten wij inmiddels aardig in te schatten wanneer de betreffende verzekeraar tot vergoeding van de schade zal overgaan. Bij sommige verzekeraars is het algemeen bekend dat er flinke achterstanden zijn in de behandeling. Daar heeft de klant dan uiteraard last van. Dat is dan ook één van de redenen dat de klant in een aantal gevallen bij ons kan kiezen voor 112PrePay.

(meer…)

Lees meer

IJsplaat – afgevallen lading levensgevaarlijk

IJsplaten, stukken ijs die plots van de vrachtwagen voor jou vallen. Je schrikt je lam, maar probeert in een reflex het vallend ijs te ontwijken. Meestal lukt dat ook en loopt het goed af. Maar het kan voor flinke schade zorgen. Sterker nog het kan levensgevaarlijk zijn.

(meer…)

Lees meer

Pas op: Het is glad!

De winterse buien en opvriezende weggedeelten, we moeten er weer rekening mee houden. Daarom geven wij graag enkele tips om glijpartijen en daarmee schade te voorkomen.

(meer…)

Lees meer

Wederom verkeersboetes omhoog?

Ieder jaar stijgen de prijzen van producten en diensten. Dat is de ‘normale’ inflatie. Op dit moment merken we echter dat alle prijzen meer dan gemiddeld stijgen door onder andere het duurder worden van diverse grondstoffen.  Zo weten we allemaal dat wij volgend jaar meer gaan betalen voor onze energie en de schrikbarende benzineprijzen merken we al in de portemonnee. Maar ook worden de verkeersboetes ieder jaar aangepast. Meestal verhoogd, maar sommige verkeersboetes worden toch lager. Vorig jaar hebben wij hier ook over geschreven. De nieuwe tarieven voor 2022 zijn echter al bekend. Schrikken? De administratiekosten blijven in  ieder geval € 9,-.

(meer…)

Lees meer

Wie is er aansprakelijk bij een aanrijding veroorzaakt door een voorrangsvoertuig?

Stelt u zich eens voor: u rijdt midden op de dag op de weg en luistert naar uw favoriete nummer op de radio. U heeft het geluid wat harder gezet om ongegeneerd mee te kunnen zingen. U rijdt net een kruispunt op als er een voorrangsvoertuig aan komt. Helaas is uitwijken voor beide voertuigen niet meer mogelijk, waardoor er schade ontstaan. U kwam echter van rechts en diende volgens normale regels voorrang te krijgen. De sirenes gingen volgens u pas op het laatste moment aan en het kruispunt was niet erg overzichtelijk. Kunt u het voorrangsvoertuig toch aansprakelijk houden voor de schade die u hierdoor lijdt?

(meer…)

Lees meer

Duidelijkheid verkrijgen omtrent letselschade met een Delta v onderzoek

Eerder gaven wij al aan dat vrouwen meer kans hebben op ernstig letsel bij een verkeersongeval. Ook hebben wij meer verteld over een whiplash naar aanleiding van een verkeersongeval. Om duidelijkheid te krijgen over de botsingsimpact kan een Delta v onderzoek gedaan worden. Dit is een natuurkundig onderzoek, waarbij de snelheidsverandering van het betrokken voertuig berekend wordt. Dit kan ook meer duidelijkheid bieden in letselschadezaken.

(meer…)

Lees meer