Invullen schadeformulier – Ben ik voertuig A of B?

Na een verkeersongeval vul je samen met de tegenpartij een schadeformulier in. Maar waar vul jij jouw gegevens in? Ben je voertuig A of B? Hoe zit het met een eenzijdig ongeval? Ook in dat geval vraagt de verzekeraar namelijk om een ingevuld en ondertekend schadeformulier. (meer…)

Lees meer

Klein deukje claimen? Vraag meerdere offertes aan

Bij een autoschade kun je onder voorwaarden het herstellen van het deukje indienen op de autoverzekering. Afhankelijk van de verzekeringsvorm keert de verzekeraar jouw schade uit. Ook als het verzekerd is kan het claimen van schade aan jouw auto soms niet uit. Vooral bij een klein deukje. Er is een alternatief. Betaal het zelf en vraag bij meerdere herstelbedrijven een offerte aan.

(meer…)

Lees meer

Auto vliegt in de brand – Betaalt de verzekeraar de schade?

Het kan je overkomen. Je rijdt op de snelweg en je ziet rook onder de motorkap vandaan komen. Je eerste reactie is stoppen en kijken wat er aan de hand is, maar dat kan al te laat zijn. Met een beetje geluk heb je een werkend brandblussertje in de auto liggen. Anders kun je niets anders dan 112 bellen en wachten. Keert de verzekeraar jou deze schade uit of sta je er zelf voor?

(meer…)

Lees meer

Een aansprakelijkheidsstelling sturen – Hoe doe je dat?

Jouw auto is WA of WA beperkt casco verzekerd en iemand anders brengt schade toe aan jouw auto. Je kunt jouw verzekeraar meestal niet voor deze schade aanspreken. Verzekeraars en verzekeringsadviseurs geven vaak het advies om zelf een aansprakelijkheidsstelling te sturen, maar wat is het en hoe moet je het aanpakken?

Je komt van rechts op een gelijkwaardige kruising en een andere automobilist geeft jou geen voorrang. Een frontale botsing zorgt voor een schade van duizenden euro’s aan jouw auto. Hoe nu verder? Als de auto WA casco verzekerd is, kun je jouw eigen verzekeraar aanspreken voor de schade. In andere gevallen helpt jouw verzekeraar en vaak ook de verzekeringsadviseur niet om de schade te verhalen op de veroorzaker. Met een aansprakelijkheidsstelling kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen.

(meer…)

Lees meer

Politie inschakelen bij een ongeval in het verkeer?

Na een ongeval hebben betrokkenen vaak de neiging om de politie erbij te roepen. Voor een ongeval met alleen blikschade hoeft het niet. Sterker nog, ze komen niet assisteren als jullie het onderling kunnen afwikkelen. In sommige gevallen moet je juist de politie wel inschakelen.

(meer…)

Lees meer

Ongeval door het gebruiken van je telefoon tijdens het rijden

Je zit in de auto en je krijgt een berichtje binnen op je telefoon. Wat doe je? Al rijdend het berichtje bekijken, of wachten tot je op de eindbestemming bent? Helaas kiezen bestuurders vaak voor de eerste optie. Ze kunnen de nieuwsgierigheid niet bedwingen en pakken de telefoon. Je hebt een probleem als een politieagent het opmerkt. Het probleem is nog veel groter als door jouw handeling een ongeval ontstaat.

(meer…)

Lees meer

Ongeval door laagstaande zon voorkomen

In het voorjaar en het najaar kun je in het verkeer last hebben van een laagstaande zon. Volgens Veilig Verkeer Nederland zorgt het voor 20% meer ongelukken. Het is dus een niet te onderschatten risico. Met een paar eenvoudige tips kun je de kans op een dergelijk ongeluk verkleinen.

(meer…)

Lees meer

Schade door een opspattend steentje – Wie betaalt?

Je rijdt op de autosnelweg en een voorbijganger lanceert een steentje door er met de autoband over te rijden. Het steentje komt tegen jouw voorruit aan, waardoor er schade ontstaat. Kun je de veroorzaker van deze schade aansprakelijk stellen voor jouw schade? Of is de wegbeheerder juist aansprakelijk?

(meer…)

Lees meer