Wat is de taak van een schade-expert?

Bij een schade aan jouw motorrijtuig heeft de verzekeraar de mogelijkheid om een schade-expert in te schakelen. Wat is eigenlijk de taak van de schade-expert? En wat kun je doen als je het niet eens bent met de bevindingen van deze specialist?

(meer…)

Lees meer

Schade veroorzaakt door tegenpartij? Hoe verhaal je de schade?

De WA autoverzekering keert niet uit bij eigen autoschade. Je moet bij de tegenpartij zijn. Alleen aansprakelijkheidsschade veroorzaakt met de auto wordt uitgekeerd. Wat nu als door toedoen van iemand anders jouw auto beschadigd raakt? Hoe kun je de schade verhalen op de veroorzaker?

(meer…)

Lees meer

De schade-app in plaats van het Europees schadeformulier

De schade-app biedt gemak. Dat weet je als je weleens een ongeval met een motorrijtuig hebt meegemaakt waardoor je een schadeformulier moest invullen. Het is een A4-tje overladen met vragen die maar deels betrekking hebben op jouw schade. Waarschijnlijk maak je niet vaak een ongeval mee, dus moet je alle vragen doorlopen. Met de Schade-app wordt het stukken eenvoudiger. Ook kun je de schade sneller en laagdrempeliger doorsturen naar jouw verzekeraar.

(meer…)

Lees meer

‘Autohuur door vertraging expert ook verhaalbaar’

Normaliter zijn de kosten van vervangend vervoer alleen gedekt voor de dag dat het voertuig naar de expert moet en gedurende de reparatieperiode. Allianz is daar onlangs van afgeweken.

In september 2016 is een consument met diens auto betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Consument heeft in verband daarmee een beroep gedaan op de verzekering. Verzekeraar (Allianz h.o.d.n. AllSecur) heeft vervolgens een expert ingeschakeld om de omvang van de aan het voertuig toegebrachte schade te beoordelen. Aansluitend is op basis van het opgemaakt expertiserapport een uitkering gedaan. Ook heeft Verzekeraar de consument een vergoeding voor veertien dagen gebruik van een huurauto toegekend.

(meer…)

Lees meer