Eendjes…

Het is lente, overal wemelt het van de lammetjes, kleine eendjes en gansjes en dat betekent ook: gevaar voor overstekende eenden! Maar wanneer mag je remmen voor overstekende dieren en wanneer moet je doorrijden?

(meer…)

Lees meer

Financieel medewerker (8 – 16 u)

 

Wil jij het financiële verkeer van 112Schade in goede banen leiden? De basis ligt er al, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Dat het om de financiële administratie gaat is ook duidelijk. Wil je samen met ons deze functie verder uitbouwen en vormgeven naar een volwaardige afdeling? Dan willen wij zeker met jou in gesprek!

(meer…)

Lees meer

Automobilist of bestuurder van een scooter kansloos bij Artikel 185 WvW? Absoluut niet!

Krijg je als automobilist of als bestuurder van een scooter een aanrijding met een fietser of een andere ongemotoriseerde verkeersdeelnemer, dan is artikel 185 WvW van toepassing. Dit specifieke artikel is zo langzamerhand het artikel binnen onze verkeerswetgeving waarover het meest is gezegd en geschreven. Helaas gaat er bij de behandeling van deze zaken toch veel mis.

De praktijk leert dat AVP verzekeraars in dergelijke zaken de aansprakelijkheid regelmatig volledig afwijzen of slechts bereid zijn ten hoogste 50% van de schade van de gemotoriseerde partij te vergoeden. En dat is vaak niet terecht. (meer…)

Lees meer

Stormschade…Aansprakelijkheid of overmacht

Het is aardig windering in Nederland. Storm Dudley was al erg aanwezig, Eunice belooft echter nog heftiger te worden.

Stormen komen en gaan en kunnen een spoor van schade achter zich laten. Wie betaalt die schade? Is er iemand aansprakelijk te houden?

(meer…)

Lees meer

Ooggetuige, klapgetuige, oorgetuige, partijgetuige of stille getuige

Handgeschreven of getypt en ondertekend

Schade verhalen buiten rechte is niet meer dan het beoordelen van de aansprakelijkheid op basis van de geldende wettelijke regels en jurisprudentie zoals de rechter het ook zou doen. Alleen in de praktijk is soms duidelijk merkbaar wie op de stoel van de rechter gaat zitten. Immers beide belangenbehartigers steunen (uiteraard?) de eigen cliënt of verzekerde.

(meer…)

Lees meer

Wat kruis je aan op het schadeformulier? Verliet een parkeerplaats (2) of reed weg van een parkeerplaats (4)

Je hebt net boodschappen gedaan en rijdt weg via het parkeerterrein naar de openbare weg. Plots zie je in je ooghoek een auto die diens parkeervak verlaat. Het komt helaas tot een aanrijding, maar wat vul je in op het schadeformulier? Er zijn namelijk twee kruisjes die je kunt zetten, bij vakje 2: verliet een parkeerplaats, en bij vakje 4: reed weg van een parkeerplaats. Het zorgt voor veel onduidelijkheid onder degenen die betrokken zijn bij de aanrijding, maar ook bij verzekeraars. Want wat is nu precies het verschil?

(meer…)

Lees meer

Rechts inhalen toe(ge)staan

Eén van de grootste ergernissen in het verkeer, tenminste zo wordt het ervaren, is het rechts inhalen, al dan niet uitgelokt door het onnodig links blijven rijden. Rechts inhalen wordt gelijkgesteld met asociaal, ongeduldig, hufterig verkeersgedrag, zeker als het gepaard gaat met een flink hogere snelheid. Er zijn echter situaties waarin rechts inhalen wel is toegestaan. (meer…)

Lees meer