Hoe werkt het?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij verhalen uw verkeersschade. Zo kunt u rustig van de schrik bekomen en hoeft u zich over de juridische afwikkeling van uw schade geen zorgen te maken. Meld u schade daarom hier kosteloos aan om te kijken of wij u kunnen helpen. Bij het verhalen van de schade doorlopen wij het volgende stappenplan.

Kijkt u ook eens bij onze veelgestelde vragen of doe onze schadescan.

1

Verzamel alle gegevens van de tegenpartij

Meld uw schade online. Nadat de schade is ingevoerd krijgt u binnen enkele minuten per e-mail een bevestiging met daarbij een schadenummer en inloggegevens voor uw online portal, om de voortgang van de schade te volgen.

2

Beoordeling schuldvraag

Het schadeformulier kunt u direct bij de schademelding uploaden of later toesturen. U kunt op het e-mailbericht een reply sturen met het schadeformulier of deze per post of fax naar ons versturen.

3

Schadebedrag beoordelen

Wanneer wij het volledig ingevulde schadeformulier hebben ontvangen, kijken onze schadebehandelaars of er mogelijkheden zijn om de schade te verhalen op een tegenpartij. Wanneer wij mogelijkheden zien, starten we de verhaalsactie. Zien wij geen mogelijkheden, dan lichten we dit toe. Deze beoordeling doen we binnen 2 werkdagen.

4

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Wanneer er verhaalsmogelijkheden zijn, gaan wij voor u de verhaalsactie starten. Zo nodig wordt de schade eerst begroot door een schade-expert. In dat geval zal de expert contact met u opnemen om een afspraak in te plannen. De expert zal uw voertuig bekijken en zo bepalen hoe groot de schade is. U kunt het voertuig laten maken nadat de schade is begroot.

5

Tegenpartij erkent aansprakelijkheid (of niet)

Als wij het schaderapport ontvangen hebben, gaan wij de tegenpartij aansprakelijk stellen met als uiteindelijk doel om de door u geleden schade te verhalen. Indien de tegenpartij de aansprakelijkheid afwijst, voeren wij zo nodig en waar mogelijk verweer. Tijdens dit proces heeft u de mogelijkheid om het schadedossier online in te zien. Wanneer de schade is verhaald, wordt het schadebedrag aan u overgemaakt.

6

Schadebedrag wordt vergoed door de tegenpartij

Wanneer de tegenpartij tot schadevergoeding overgaat, zorgen wij ervoor dat u de schadepenningen zo snel mogelijk krijgt overgemaakt.