Autoschade verhalen

Heeft u schade aan uw voertuig die niet is gedekt op uw eigen verzekering? Dan verhalen wij deze voor u op de aansprakelijke tegenpartij of via het Waarborgfonds.

Autoschade verhalen op de tegenpartij

Na een ongeval waarbij u schade heeft opgelopen aan uw auto, wilt u zo snel mogelijk de tegenpartij aansprakelijk stellen. Om de schade te kunnen verhalen op de aansprakelijke partij, dient u eerst de verzekeraar van de tegenpartij of de persoon zelf aansprakelijk te stellen.
U kunt dit zelf doen door een brief of e-mail te sturen waarin u duidelijk aangeeft om welke schade het gaat en wat er precies is gebeurd. Kijk hier voor een voorbeeldbrief aansprakelijk stellen. Het kan van belang zijn om ook een verklaring van eventuele getuigen en foto’s van het ongeval mee te sturen.

112schade.nl helpt u

Het verhalen van autoschade kan u flink wat tijd kosten. Daarom kunt u 112schade.nl inschakelen. Wij helpen u bij het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij.

112schade.nl helpt op vakkundige en snelle wijze bij de afwikkeling van uw schade. Dit doen wij samen met verschillende partners, ieder gespecialiseerd in zijn vakgebied. Zo hebben wij specialisten op het gebied van materiële schade en letselschade.

Vul altijd het Europees schadeformulier in

Bij een aanrijding waarbij u autoschade heeft opgelopen, raden wij u sterk aan het Europees schadeformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Dit formulier hebben wij nodig om de verhaalsactie te kunnen beoordelen en eventueel in gang te kunnen zetten.

Ook het noteren van de gegevens van getuigen van de aanrijding en het maken van foto’s van het ongeval zijn belangrijk. Deze documenten kunnen als bewijsmateriaal dienen tijdens het verhaalproces. Zorg ervoor dat ook de tegenpartij het schadeformulier ondertekent.

Hoe kunt u autoschade verhalen via 112schade.nl?

112schade.nl werkt met een handig 5-stappenplan om uw autoschade op de tegenpartij te kunnen verhalen.

Stap 1

Meld uw schade eenvoudig en snel via ons online formulier. Na het melden van de schade ontvangt u een bevestiging en inloggegevens voor een online portal waarin u de voortgang van uw schade kunt volgen.

Stap 2

Het schadeformulier kunt u direct bij het online melden van de schade uploaden. Ook is het mogelijk om het schadeformulier later toe te sturen via e-mail, post of fax.

Stap 3

Na de aanmelding van de schade, kijken onze schadebehandelaars of het mogelijk is deze te verhalen op de tegenpartij. Is dit het geval, dan wordt de verhaalsactie in gang gezet. Zo niet, dan ontvangt u van ons uitgebreid bericht.

Stap 4

Als de schade begroot moet worden door een schade-expert, dan zal deze contact opnemen om een afspraak met u te maken. In veel gevallen kan het schadebedrijf dit zelf doen waardoor u niet hoeft te wachten op een expert. Aangezien wij speciale afspraken hebben gemaakt met onze schadeherstellers, hoeft u zelf niets voor te schieten. Vraag de schadehersteller naar de voorwaarden.

Stap 5

In deze laatste stap gaat 112schade.nl de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de geleden schade. U ontvangt het schadebedrag op uw rekening op het moment dat de schade is verhaald.

Wat te doen als u geen gegevens heeft van de dader?

Zonder gegevens van de tegenpartij kan het Waarborgfonds Motorverkeer u van dienst zijn bij het verhalen van autoschade op de dader. Heeft u wel het kenteken opgeschreven? Vraag dan de politie of uw eigen verzekeraar om hulp bij het achterhalen van de gegevens van de bestuurder.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief