Autoschade verhalen

Heeft u schade aan uw voertuig welke niet is gedekt op uw eigen verzekering? Dan verhalen wij deze kosteloos voor u op de aansprakelijk tegenpartij of via het Waarborgfonds.

Autoschade verhalen op de tegenpartij

Na een ongeval waarbij u schade heeft opgelopen aan uw auto, wilt u zo snel mogelijk de tegenpartij aansprakelijk stellen. Om de schade te kunnen verhalen op de aansprakelijke partij dient u eerst de verzekeraar van de tegenpartij of de persoon zelf aansprakelijk stellen.
U kunt dit zelf doen door een brief of email te sturen waarin u duidelijk aangeeft om welke schade het gaat en wat er precies is gebeurd. Kijk hier voor een voorbeeldbrief aansprakelijk stellen. Hierbij kan het wel van belang zijn dat u ook een getuigenverklaring meestuurt van eventuele getuigen en foto’s van de aanrijding.

112schade.nl helpt u kosteloos

Het verhalen van autoschade kan u flink wat tijd kosten. Daarom kunt u 112schade.nl inschakelen. Wij staan u kosteloos bij, bij het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij. De enige voorwaarde die hierbij geldt, is dat er een tegenpartij moet zijn die aansprakelijk is en dat de aanrijding heeft plaatsgevonden op Nederlands grondgebied.

112schade.nl helpt op vakkundige en snelle wijze bij de afwikkeling van uw schade. Dit doen wij samen met verschillende partners, ieder gespecialiseerd in zijn vakgebied. Zo hebben wij specialisten op het gebied van materiële schade en van letselschade.

Vul altijd het Europees schadeformulier in

Bij een aanrijding waarbij u autoschade heeft opgelopen is het ten zeerste aan te raden om het Europees schadeformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Dit formulier hebben wij nodig om de verhaalsactie te kunnen beoordelen en eventueel in gang te kunnen zetten.
Ook het noteren van getuigen van de aanrijding en het maken van foto’s van het ongeval zijn belangrijk. Deze documenten kunnen als bewijsmateriaal dienen tijdens het verhaalproces. Zorgt u ervoor dat ook de tegenpartij het schadeformulier ondertekent.

Hoe kunt u autoschade verhalen via 112schade.nl?

112schade.nl werkt met een handig 5-stappenplan om uw autoschade op de tegenpartij te kunnen verhalen.

Stap 1

Ten eerste meldt u de schade eenvoudig en snel via ons online formulier. Na het melden van de schade ontvangt u een bevestiging en de inloggegevens om de voortgang van uw schade te volgen via een online portal.

Stap 2

Het schadeformulier van het ongeval kunt u direct bij het online melden van de schade uploaden. Ook is het mogelijk om het schadeformulier later toe te sturen via email, post of per fax.

Stap 3

Na de aanmelding van de schade gaan onze schadebehandelaars aan de slag om te kijken of het mogelijk is de schade te verhalen op de tegenpartij. Is dit het geval, dan wordt de verhaalsactie in gang gezet. Zo niet, dan ontvangt u van ons uitgebreid bericht.

Stap 4

Indien het nodig is dat een schade-expert de schade begroot, zal deze contact opnemen met u om een afspraak te maken. In veel gevallen kan het schadebedrijf dit zelf doen waardoor u niet hoeft te wachten op een expert. Aangezien wij speciale afspraken hebben gemaakt met onze schadeherstellers hoeft u zelf niets voor te schieten. Vraag de schadehersteller naar de voorwaarden.

Stap 5

Bij de laatste stap gaat 112schade.nl de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de geleden schade. U ontvangt het schadebedrag op uw rekening op het moment dat de schade is verhaald.
Wat te doen als u geen gegevens heeft van de dader?
Zonder gegevens van de tegenpartij kan het Waarborgfonds Motorverkeer u van dienst zijn bij het verhalen van autoschade op de dader. Heeft u wel het kenteken opgeschreven? Vraag dan de politie of uw eigen verzekeraar om hulp om de gegevens van de bestuurder te kunnen achterhalen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief