Bedrijfsregelingen

Veelgebruikte bedrijfsregelingen met diens bijzonderheden

Jurisprudentie

Uitspraken in diverse soorten aansprakelijkheidskwesties/aanrijdingen

OVS – Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling

Wat is de OVS, hoe dient de OVS te worden toegepast. Een uitleg met diverse voorbeelden.

Wat is te claimen buiten Nederland?

Niet in alle landen is er een wettelijke grondslag om de BTW te kunnen claimen, huurkosten of expertisekosten. Een overzicht van de omliggende landen.

Digitale Brochure 112schade.nl

Wegas/Wegam verzekering? Wat is dat?

Is een door jezelf veroorzaakte schade nooit verhaalbaar?

Het is te hopen dat je het nooit mee hoeft te maken, maar een ongeluk zit toch in een klein hoekje. Je gaat nietsvermoedend op pad naar je werk in de ochtend en raakt onverhoopt betrokken bij een ongeluk. Indien het ongeval wordt veroorzaakt door de wederpartij, is er geen man overboord. Als je voertuig volledig casco verzekerd is, dan zal je verzekeraar de schade vergoeden en daaropvolgend verhalen op de verzekeraar van de wederpartij. Mocht je voertuig slechts WA-verzekerd zijn, dan kan je de schade laten verhalen door 112Schade.nl.

Als je echter zelf de veroorzaker van het ongeval bent, dan kan dit vergaande gevolgen hebben. Indien je voertuig volledig casco verzekerd is, dan zal dit slechts gevolgen hebben voor je schadevrije jaren. De schade aan je voertuig wordt immers door de eigen verzekeraar vergoed. Heb je je voertuig echter slechts WA-verzekerd zijn, dan zul je niets vergoed krijgen voor de eigen schade. De schade van de tegenpartij zal wel worden vergoed. Niet alleen raak je dan vijf schadevrije jaren kwijt, maar je blijft ook achter met de schade aan jouw voertuig en soms zelfs met letselschade. Is dit echter direct het einde? Niet altijd! Jouw werkgever kan jou hier wellicht bij helpen indien hij een WEGAS/WEGAM-verzekering heeft afgesloten. (meer…)

Lees meer