Bedrijfsregelingen

Veelgebruikte bedrijfsregelingen met diens bijzonderheden

Jurisprudentie

Uitspraken in diverse soorten aansprakelijkheidskwesties/aanrijdingen

OVS – Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling

Wat is de OVS, hoe dient de OVS te worden toegepast. Een uitleg met diverse voorbeelden.

Wat is te claimen buiten Nederland?

Niet in alle landen is er een wettelijke grondslag om de BTW te kunnen claimen, huurkosten of expertisekosten. Een overzicht van de omliggende landen.

Digitale Brochure 112schade.nl

Tunnelvisie in een aansprakelijkheidsdiscussie

Wat vaak kan gebeuren, is dat in de beoordeling van de aansprakelijkheid danwel de behandeling van de schade men een blinde vlek creëert en het geheel niet meer overziet. Als gevolg hiervan verliest men de kern van de zaak. Zo behandelden wij recent een dossier waarin de voormalige belangenbehartiger van de cliënt en de verzekeraar van de tegenpartij verzeild raakten in een aansprakelijkheidsdiscussie over één specifiek onderdeel en daardoor het overzicht verloren. Het dossier is vervolgens aan 112schade aangeboden. Door iets uit te zoomen, een helicopterview toe te passen op alle informatie, is het ons vervolgens vrij snel gelukt om alsnog de schade voor cliënt te verhalen.

Door Sue-Ann Ost

(meer…)

Lees meer

Wegas/Wegam verzekering? Wat is dat?

Is een door jezelf veroorzaakte schade nooit verhaalbaar?

Het is te hopen dat je het nooit mee hoeft te maken, maar een ongeluk zit toch in een klein hoekje. Je gaat nietsvermoedend op pad naar je werk in de ochtend en raakt onverhoopt betrokken bij een ongeluk. Indien het ongeval wordt veroorzaakt door de wederpartij, is er geen man overboord. Als je voertuig volledig casco verzekerd is, dan zal je verzekeraar de schade vergoeden en daaropvolgend verhalen op de verzekeraar van de wederpartij. Mocht je voertuig slechts WA-verzekerd zijn, dan kan je de schade laten verhalen door 112Schade.nl.

(meer…)

Lees meer