Autoverlichting, hoe zit dat ook alweer?

Een man is staande gehouden, omdat hij blauwe flitslichten op diens voertuig had. Hij zou bij de geheime dienst werken en daarom was hij van mening dat hij dergelijk verlichting mocht hebben en mocht voeren. De politie trapte daar niet in en haalde de man van de weg. Maar hoe zit dat nou met het voeren van verlichting en wat als je dit niet juist doet?

(meer…)

Lees meer

Geweldige bestuurder of idioot op de weg?

Onlangs is er weer een waaghals op de weg gesignaleerd tussen Breda en Rotterdam. Onder andere het RTLnieuws schreef daarover. Een motorrijder filmt zijn route en laat trots zien dat je makkelijk in minder dan 1/3 van de oorspronkelijke tijd van Breda naar Rotterdam kunt rijden. Slechts 11 minuten duurde zijn rit.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5179199/motorrijder-breda-rotterdam-politie-brabant

Is dit slim?

(meer…)

Lees meer

Met de auto op vakantie

Komende zomervakantie ziet er voor veel mensen anders uit dan normaal. Minder mensen gaan met het vliegtuig op vakantie en zullen, als alternatief, de auto pakken. Maar waar moet je op letten als je met de auto op vakantie gaat?

Als je met de auto binnen Nederland op vakantie gaat, dan zal het wat verkeersregels betreft wel goed komen. Ga je met de auto naar het buitenland? Dan is het goed om te weten hoe het zit met de verkeersregels en wat je verplicht mee moet hebben. (meer…)

Lees meer

‘Standaard’ vergoeding huurkosten nu naar 80% na onderzoek Nivre

Je hebt schade aan je voertuig opgelopen door toedoen van een ander. Als de aansprakelijkheid duidelijk is en wordt erkend zal de vastgesteld voertuigschade door de tegenpartij danwel zijn verzekeraar worden vergoed. Het blijft echter niet bij alleen de schade aan het voertuig. Er kan nog meer persoonlijke schade zijn ontstaan door het ongeval. Te denken valt onder andere aan taxatiekosten, expertisekosten, kosten voor vervangend vervoer of medische kosten door opgelopen letsel. De kosten voor vervangend vervoer zijn tegenwoordig (standaard) te verhalen voor 80%. (meer…)

Lees meer

Tunnelvisie in een aansprakelijkheidsdiscussie

Wat vaak kan gebeuren, is dat in de beoordeling van de aansprakelijkheid danwel de behandeling van de schade men een blinde vlek creëert en het geheel niet meer overziet. Als gevolg hiervan verliest men de kern van de zaak. Zo behandelden wij recent een dossier waarin de voormalige belangenbehartiger van de cliënt en de verzekeraar van de tegenpartij verzeild raakten in een aansprakelijkheidsdiscussie over één specifiek onderdeel en daardoor het overzicht verloren. Het dossier is vervolgens aan 112schade aangeboden. Door iets uit te zoomen, een helicopterview toe te passen op alle informatie, is het ons vervolgens vrij snel gelukt om alsnog de schade voor cliënt te verhalen.

Door Sue-Ann Ost

(meer…)

Lees meer

Wat vindt de klant?

De mening van de cliënt is heel belangrijk, zeker voor een dienstverlenend bedrijf. Er worden geen tastbare producten verkocht, maar er wordt een service verleend. Waar bij de aanschaf van een product het verlenen van de service door de verkoper een nevenaspect is, is het verlenen van service voor een dienstverlenend bedrijf de hoofdtaak en het enige dat kan worden beoordeeld. De beste reclame die je daarbij kunt wensen is de aanbeveling van een cliënt. Dit geldt ook voor ons bij 112schade. (meer…)

Lees meer

Verkeerslichtbeïnvloeding

Dit kan voor verwarring en een gevaarlijke situatie zorgen

Het is je vast wel eens opgevallen dat het verkeerslicht net wisselt van kleur zodra er een lijnbus of hulpdienst aankomt. Is dat toeval?

Nee, dat is het niet. Lijnbussen, trams kunnen verkeerslichten beïnvloeden om sneller het kruispunt te kunnen oversteken waardoor de doorstroming van het openbaar vervoer verbetert en daardoor de dienstregeling niet in de war komt. (meer…)

Lees meer

Uitstekende onderdelen aan tractoren, gevaarzettend?

U kent ze vast wel: de tractoren met uitstekende onderdelen aan de voor- of achterzijde. Indien u langs landweggetjes rijdt, komt u deze zeker tegen. Wellicht ziet u er dan weinig gevaar in, maar dit wil niet zeggen dat zij geen gevaar vormen. Zo behandelden wij onlangs een dossier waarin een cliënt ernstige schade opliep door uitstekende onderdelen aan de voorzijde van een tractor.

Door Rick Kerkhof

(meer…)

Lees meer