Vergoeden huishoudelijke hulp bij whiplash

15/03/2013
letselschadeOp 12 februari 2013 is er een belangrijke beslissing genomen in een uitspraak van het Gerechtshof in Den Bosch over het vergoeden van kosten van huishoudelijke hulp bij whiplash.

Whiplash letsel

In deze rechtszaak gaat het om een vrouw die op 4 september 2001 whiplashletsel heeft opgelopen door een auto-ongeval. Tot op heden is dit letsel nooit helemaal verdwenen. London Verzekeringen is aansprakelijk voor de letselschade van deze vrouw. Het slachtoffer claimt enkele letselschadebedragen waarvan één bestaat uit de kosten van huishoudelijke hulp.

Vanwege het whiplashletsel lukt het het slachtoffer niet meer om zelf het huishouden volledig te verzorgen. Hierdoor is zij genoodzaakt om voor drie uur in de week een huishoudelijke hulp te nemen.

London Verzekeringen geeft aan dat het whiplashletsel van het slachtoffer niet objectiveerbaar is, wat betekent dat er geen lichamelijke oorzaak aantoonbaar is. De verzekeraar is dan ook van mening dat het slachtoffer geen beperkingen heeft. Geen beperkingen betekent geen noodzaak tot huishoudelijke hulp, aldus London Verzekeringen. De schadevergoeding wil de verzekeraar dan ook niet betalen.

Uitspraak Gerechtshof

Het Hof in Den Bosch heeft een andere mening en maakt korte metten met het argument van London Verzekeringen. Gelet op de klachten en de beperkingen van het slachtoffer acht het Hof het aannemelijk en redelijk dat zij drie uur per week huishoudelijk hulp nodig geeft.

Ook beslissen de rechters dat de verzekeraar de kosten van huishoudelijke hulp moet vergoeden tot de dag dat het slachtoffer 75 jaar wordt. Een opvallende uitspraak van het Hof, want vaak stelt een aansprakelijke verzekeraar dat er maar tot 70 jaar betaald hoeft te worden voor huishoudelijke hulp. Dit is op zich een logische zet, aangezien de mens steeds ouder wordt.

Schade verhalen

Bent u slachtoffer van een aanrijding of verkeersongeval en/of ondervindt u problemen met het verhalen van de schade op de dader? 112schade.nl neemt graag geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact