Werkaanbod schadeherstellers daalt door veiligere auto’s

19/04/2013
schadeherstelHet werkaanbod voor schadeherstellers daalt doordat auto’s en infrastructuur steeds veiliger worden. Ook minder gereden kilometers, kleinere auto’s en zuinigere motoren dragen bij aan minder werk voor schadeherstelbedrijven. Dit concludeert Rabobank in samenwerking met FOCWA en andere marktpartijen.

Ook het feit dat automobilisten langer doorrijden met schade aan hun voertuig is een reden voor het dalende rendement. Om mee te blijven draaien in de veranderende markt dienen schadeherstellers hier goed op in te spelen. Het creëren van nieuwe productoplossingen en het opbouwen van andere bedrijfsactiviteiten kunnen bijdragen aan bedrijfscontinuïteit en mogelijk groei.

Meer jong personeel

Het aantrekken van jong personeel is ook een factor die een rol speelt bij het voortbestaan van de schadehersteller. Over vijf jaar gaat de vergrijzing in Nederland serieuze vormen aannemen, ook in de schadeherstel­branche. Daarom moet er gezorgd worden dat er voldoende instroom is van jong en gekwalificeerd personeel. Op dit moment stromen er jaarlijks ongeveer 650 nieuwe technisch opgeleide schadeherstellers uit de schoolbanken. Een klein deel van deze afgestudeerden gaat ook daadwerkelijk aan de slag in de schadeherstelbranche. De uitstroom bedraagt circa 2200 medewerkers. Als deze trend zich voortzet kan dit nijpende situaties opleveren in 2020.

Samenwerking belangrijk

Samenwerking is cruciaal om een rendabele schadehersteller te zijn. Aansluiten bij een schadeketen met een duidelijk label, landelijke afspraken en gezamenlijke marketingactiviteiten is een uitstekende optie. Daarnaast is het goed om te kijken naar minder voorkomende samenwerkingen. Afspraken maken met onder andere bouwbedrijven, klusbedrijven en industriële bedrijven kan alternatief werk binnenhalen voor de schadehersteller. Dit zorgt voor minder afhankelijkheid van aanbod aan autoschadeherstel.

Schadehersteller ASN

112schade.nl werkt samen met de ASN Groep. ASN heeft meer dan 65 schadeherstelvestigingen door heel Nederland. Wordt uw auto gemaakt via de ASN groep dan kunt u gratis gebruik maken van vervangend vervoer, de haal -en brengservice en u hoeft de reparatiekosten niet voor te schieten.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact