Vervangende huurauto laat vaak lang op zich wachten

09/08/2013
Donderdag 8 augustus 2013 huurauto

Een vervangende huurauto bij autopech laat vaak lang op zich wachten. Nu Zwarte Zaterdag (de meest drukke dag in het verkeer in Europa) voorbij is, duurt het soms dagen voordat vakantiegangers over hun vervangende huurauto kunnen beschikken.

Huurauto in Europese landen

Bij pech kan het in landen als bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk voorkomen dat de reiziger een aantal dagen dient te wachten voordat er een huurauto in deze landen beschikbaar is. Een woordvoerder van de ANWB laat weten: “Het zorgen voor vervangend vervoer is een enorme logistieke operatie. Het kan soms wel een paar dagen duren voor wij een geschikte huurauto kunnen leveren.” Op het hoogtepunt van Zwarte Zaterdag stond er volgens de ANWB 828 kilometer file. Alleen in 2009 en 2007 waren de opstoppingen langer.

Vliegticket in plaats van huurauto

Mocht de huurauto lang op zich laten wachten, dan is er in een aantal situaties ook nog de mogelijkheid voor gestrande reizigers om een vliegticket te boeken dat uiteindelijk vergoed wordt. Het kan voorkomen dat reizigers een huurauto met trekhaak nodig hebben om de caravan mee naar de plek van bestemming te nemen. In Mediterrane landen zijn dit soort huurauto’s vaak niet voorhanden en daarom moeten deze auto’s uit Nederland komen. Volgens de brancheorganisatie zijn er in totaal twaalfhonderd vervangende auto’s over Europa verspreid. De helft hiervan komt uit Nederland, de rest gaat via grote verhuurbedrijven als Avis en Europcar.

Autoschade afhandelen via 112schade.nl

Heeft u tijdens de vakantie een ongeluk gehad met uw auto? Heeft u schade opgelopen en wilt u deze verhalen? Of bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk? Dan kunt u mogelijk de materiële en/of letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u deze werkzaamheden liever uit handen geven, dan kan 112schade.nl u helpen. Wij nemen namelijk geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact