Toename gestuurde schadestroom onderzocht door FOCWA

06/06/2013
gestuurde schadestroom FOCWAHet aantal schadecalculaties binnen de gestuurde schadestroom is in april toegenomen met 10,1% in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Dit blijkt uit een onderzoek gestart door FOCWA Schadeherstel.

FOCWA geeft aan dat de maand april veel goed maakt. In het eerste kwartaal van 2013 was het aantal schadecalculaties nog ruim 3% minder ten opzichte van 2012. Nu is die achterstand nog maar 0,4%.

Winterse omstandigheden

In de maand januari heeft zich een stijging voorgedaan van 1,3% vanwege de gevolgen van de matige winterse omstandigheden. Februari laat daarentegen ruim 6,8% minder zien ten opzichte van 2012. Maart kende een daling van bijna 4,6% in vergelijking met een jaar eerder. Job Schaafsma, projectmanager Vereniging FOCWA Schadeherstel, zegt dat het moeilijk te verklaren is waarom de maand april een plus boekt van 10,1%. FOCWA verricht op dit moment onderzoek naar de reden van deze piek.

Grote teruggang

Er heeft zich een grote teruggang voorgedaan bij de gestuurde schadestroom ten opzichte van 2012. De gestuurde schadestroom bestaat uit het aantal calculaties waarbij zowel een opdrachtgever, bijvoorbeeld een verzekeraar, als een reparateur bekend zijn. Uit cijfers is gebleken dat tot en met april 2013 de gestuurde schadestroom ruim 14% achterblijft ten opzichte van 2012.

In februari was de daling het grootst met 26,4%. De oorzaak van deze daling is nog niet duidelijk, daarom is de FOCWA hier ook een onderzoek gestart om de reden te kunnen achterhalen. Schaafsma geeft aan dat het nog te vroeg is om nu al een voorlopige conclusie te trekken. De terugval heeft wel consequenties voor de verhouding van het aantal calculaties van de gestuurde schadestroom ten opzichte van de niet gestuurde schadestroom. Waar dit in 2010 nog 60/40 was, is de verhouding in 2013 veranderd in 52/48.

Schade verhalen via 112schade.nl

Heeft u schade opgelopen aan uw voertuig of bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk? Dan kunt u mogelijk de materiële of letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u deze werkzaamheden liever uit handen geven, dan kan 112schade.nl u helpen. Wij nemen namelijk geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact