Snellere afwikkeling van letselschade

03/05/2013
letselschadeVorig jaar is het aantal letselschadezaken dat na twee jaar nog niet is afgewikkeld gedaald ten opzichte van 2010. Dit is volgens het Personenschade Instituut Verzekeraars (PIV) zeker geen reden om achterover te gaan leunen.

Dossiers letselschade afwikkelen

Het vastgestelde percentage voor letselzaken die na twee jaar nog niet zijn afgewikkeld was vorig jaar 8,4. Het PIV is van mening dat dit percentage nog verder omlaag kan. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag over 2012.

Efficiënt behandelen

Volgens Theo Kremer, directeur van het PIV, moet de letselschadebranche zich niet blind staren op het succes dat de meeste zaken inmiddels wel binnen twee jaar zijn geregeld. “Die twee jaar mag geen doel op zich zijn. Elke zaak moet zo efficiënt mogelijk worden behandeld. Als een dossier binnen twee jaar is afgewikkeld, maar dit bij nadere analyse ook binnen zes maanden had gekund, vraagt dat wel degelijk aandacht,” aldus Kremer. Ook stelt hij dat ten aanzien van de regeling van verkeersletselschades er wel heel speciale redenen moeten zijn wil het terecht en onvermijdbaar zijn dat een regeling van een verkeersletselschade veel langer duurt dan drie jaar.

Het PIV zal dit jaar aandacht besteden aan verschillende materiële schadeposten, zoals smartengeld en overlijdensschade. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de afwikkeling van letselschaden door medische fouten.

Stichting Personenschade Instituur van Verzekeraars

Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV) is opgericht door Nederlandse aansprakelijkheidsverzekeraars. De Stichting beoogt ten behoeve van deelnemende verzekeraars kennis en deskundigheid te ontwikkelen, verzamelen en aan te bieden op het gebied van de personenschade(regeling).

Schade verhalen op derden

Personen die slachtoffer zijn geworden van een ongeval, of het nu gaat om een verkeersongeval of door een hondenbeet, kunnen de letselschade mogelijk verhalen op de tegenpartij. Indien u hulp nodig heeft bij het verhalen van de letselschade dan kan 112schade.nl u wellicht helpen. Wij nemen geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact