Schadeformulier verplicht invullen bij een schade?

22/11/2017
schade app

Bij een autoschade verwacht de verzekeraar een schadeformulier. Dit is de officiële melding van de schade en op deze manier geeft u aan wat de toedracht van het ongeval was. Dit kan met een schadeformulier, maar het kan ook handiger en sneller. Met de schade-app kunt u de schade rechtstreeks indienen bij de verzekeraar.

Bij een autoschade kunt u het niet af met een telefoontje aan de verzekeraar. Er moet een schadeformulier worden ingevuld of er wordt gebruik gemaakt van de schade-app. Het liefst ingevuld samen met de tegenpartij. Dit om te voorkomen dat er verschillende verhalen over de schadetoedracht worden gemeld aan de betrokken verzekeraars.

Waarom is het schadeformulier of de schade-app belangrijk?

De situatie bij de schade zijn verzekeraars in geïnteresseerd om in te kunnen schatten wie er aansprakelijk is voor de schade. Als de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade, kan de ontstane schade verhaald worden op de tegenpartij. Bij schade ontstaan door een mankement aan het wegdek, kan de wegbeheerder mogelijk aansprakelijk worden gesteld.

Zorg voor een door beide partijen ondertekend formulier

Een door beide partijen ondertekend schadeformulier is de meest ideale situatie. Bij een niet door de tegenpartij ondertekend schadeformulier kan er nog onduidelijkheid ontstaan over de schadetoedracht. Het gebeurt namelijk vaak dat partijen verschillende schadesituaties omschrijven. Als dat het geval is wordt het vaak een discussie. Wie van de beide partijen heeft gelijk. Door middel van getuigen kan in dat geval duidelijkheid gecreëerd worden. Anders gaat het lastig worden.

Ook een schadeformulier opstellen bij een eenzijdig ongeval?

U kunt ook schade aan uw auto hebben, zonder dat er sprake is van een tegenpartij. U bent bijvoorbeeld tegen een stoeprand gereden waardoor de auto beschadigd is. Ook in dat geval verwacht de verzekeraar een schadeformulier of een melding via de schade-app. Als uw auto beschadigd is door vandalisme is er sprake van een tegenpartij, maar het zal niet duidelijk zijn wie de schade veroorzaakt heeft. Dit kan op het schadeformulier worden toegelicht. Bij ruitbreuk is een schadeformulier niet noodzakelijk.

Wat zijn de voordelen van de schade-app?

Een schadeformulier bestaat uit een a4’tje aan beide kanten bedrukt met te beantwoorden vragen. De achterzijde kunt u thuis invullen, maar de voorzijde moet u ter plekke samen met de tegenpartij invullen. Niet alle vragen hebben betrekking op uw schade, maar u weet niet welke u over kunt springen. Dus kunt u het beste alle vragen beantwoorden. Met de schade-app krijgt u alleen de vragen die op de situatie van toepassing zijn. Uw telefoon heeft u waarschijnlijk altijd bij u, dus kunt u de app gebruiken en desnoods ter plekke nog downloaden. Met de telefoon kunt u ook gelijk foto’s maken van de schade. Dat kan later belangrijk bewijsmateriaal zijn. Na het compleet invullen verzendt u de schademelding met één druk op een knop naar de verzekeraar(s).

Sneller en simpeler kan niet.

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig. Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct:

     

Lees meer
schade-app