Veel weggebruikers op stap zonder schadeformulier

14/06/2017
schade app

70% van de brommer- en motorrijders gaat op stap zonder het Europese schadeformulier bij zich te hebben. Bij automobilisten is dat 32%. En dat terwijl bijna 80% van de automobilisten wel eens een schadeformulier heeft in moeten vullen. Dit zijn enkele uitkomsten van het onderzoek dat 112Schade deed onder ruim 1000 respondenten naar dit onderwerp. Van de ondervraagde groep zou 70% bereid zijn een app te gebruiken ter vervanging van het schadeformulier. Om deze reden lanceert 112Schade dinsdag 13 juni de Schade App, een app die het Europees schadeformulier vervangt.

“Dat een schadeformulier anno 2017 nog van papier is, is natuurlijk heel ouderwets” , zegt Marc Diks, bedenker van de Schade App. “Bovendien biedt de app een aantal aanvullende mogelijkheden die met het traditioneel formulier niet mogelijk zijn. Denk aan het toevoegen van foto’s en het direct inlichten van je verzekeraar.”

Schade App

De Schade App is een officieel schadeformulier dat wordt geaccepteerd door alle verzekeraars in Nederland en Europa. Na het downloaden van de Schade App via de AppStore of Google Play vul je alvast je profiel en verzekeringsgegevens in zodat je in geval van schade alles bij de hand hebt. Bij schade werkt de app handig en snel: met enkele handelingen voeg je foto’s toe, bepaal je de schadelocatie, wie er getuigen waren en geef je aan waar jouw voertuig beschadigd is. Een checklist helpt de gebruiker niets te vergeten. Vervolgens wordt het formulier via de app rechtstreeks aan de verzekeraar gestuurd.

Kosteloze verhaalservice bij schade

Een extra mogelijkheid van de Schade App is de mogelijkheid om rechtstreeks de kosteloze verhaalservice 112Schade in te schakelen. Dit is interessant voor mensen die tijdens een verkeersongeval, door toedoen van een ander, materiële- of letselschade oplopen. De kosten voor het verhalen van de schade zijn voor 112Schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij, waardoor het voor aanvrager niets kost. Indien van toepassing ontvangt de benadeelde 100% van de verhaalde schade.

Resultaten enquête consumentenonderzoek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief