Schadeherstelsector relatief ondoorzichtig

29/04/2013
schadeherstelsectorWanneer de markten voor autoverkoop en auto-onderhoud worden vergelijken met de schadeherstelsector dan blijkt dat deze laatste relatief ondoorzichtig is. Deze conclusie trekt Clem Dickman, directeur van het kennisbureau voor de automobielsector Aumacon, naar aanleiding van het samenstellen van de Schadeketen Top 25.

Weinig informatie over schadeherstelsector

Dickman geeft aan dat er zeer weinig informatie beschikbaar is over de schadeherstelsector. Deze branche staat de laatste tijd voor belangrijke keuzes. Er is al gebleken dat de vraag naar schadeherstel langzaam afneemt. Ook de belangrijkste klantgroepen zijn steeds meer geïnteresseerd in het verlagen van de kosten en het maken van centrale afspraken. Dus wordt er veelal gekozen voor schadeherstelketens in plaats van de zelfstandige schadebedrijven, aldus Dickman. Het aantal zelfstandige schadeherstelbedrijven neemt daardoor snel af. Volgens Dickman maakt dat het inzicht in het proces van ketenvorming extra belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Om deze keuzes te maken is er niet genoeg informatie beschikbaar. “De branche is erg intern gericht; men heeft niet echt de focus naar buiten. Nu zijn er wel de cijfers over het aantal Audatex calculaties, maar dit zegt niet alles over bijvoorbeeld het totaal aantal schades en schadeherstellingen,” aldus Dickman.

Schadeketen Top 25

Het doel van Dickman is om meer transparantie te creëren en meer informatie over de markt beschikbaar te stellen. Samen kan dit de schadeherstelsector een stuk inzichtelijker maken. Deze transparantie helpt bedrijven om betere keuzes te maken. Bij het samenstellen van de schadeketen Top 25 wordt er een onderscheid gemaakt tussen vier soorten schadeketens: landelijke autoschadeketens, schadebedrijven van dealerholdings, samenwerkende (regionale) schadebedrijven en landelijke glasschadeketens. Van alle vier de soorten zijn kerngegevens verzameld. Ook is er een overzicht van alle vestigingen.

Samenwerking ASN Groep

112schade.nl werkt samen met de landelijke schadehersteller ASN Groep voor al het schadeherstel. Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval en heeft uw auto daarbij schade geleden? Dan kunt u deze schade bij ons melden. Tevens kan 112schade.nl u helpen deze schade te verhalen op de tegenpartij.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief