Onbeperkt fysiotherapie onmogelijk te verzekeren, maar wellicht te verhalen?

22/11/2020

Op 16 november kwam Zorgwijzer met het bericht dat het verzekeren voor een onbeperkt aantal fysiobehandelingen vrijwel onmogelijk is in 2021. Steeds minder verzekeraars bieden dit aan. Vaak kun je je maar verzekeren voor een maximaal aantal fysiobehandelingen door middel van een aanvullend zorgpakket. Maar hoe zit dat als je een ongeluk krijgt en fysiotherapie nodig hebt voor herstel?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan kun je de letselschade op verschillende manieren claimen. Is de tegenpartij aansprakelijk? Dan claim je je kosten vaak bij de aansprakelijke tegenpartij dan wel diens verzekeraar. Belangrijk daarbij wel is dat je goed op de hoogte bent van wat je kunt claimen, waar je recht op hebt. Heb je een aantal dagen last van fysieke klachten en herstel je vrij snel weer volledig? Dan is het allemaal te overzien. Maar heb je langdurige klachten die mogelijk niet meer verdwijnen? Dan wordt het een ander verhaal. Wij adviseren in ieder geval om letselschade altijd op te laten pakken door een letselschadebureau. Zo bent u verzekerd van een schade-uitkering op maat. U kunt letselschade ook aanmelden bij ons, 112Schade. Desgewenst meldt u dan in één keer de voertuigschade en letselschade aan. Wij zorgen ervoor dat uw letselschade wordt opgepakt door Compensa. Zij helpt u om een goede claim richting de tegenpartij op te stellen en zal u gedurende dit hele traject, tot een afronding waar u tevreden over bent, bijstaan.

Ongevallenverzekering inzittenden of schadeverzekering inzittenden

Eerder hebben wij het er al over gehad. U kunt bij het afsluiten van een verzekering voor uw motorvoertuig ook een Ongevallenverzekering inzittenden of opzittenden (OI/O VI/OVO) of een schadeverzekering inzittenden of opzittenden (SVI/SVO) als extra dekking afsluiten. Kort gezegd keert de OI een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Een SVI keert de daadwerkelijke schade uit tot een maximaal vastgesteld bedrag. Vindt er een ongeval plaats en heeft u daarbij letsel opgelopen? Dan kunt u dit altijd melden bij uw eigen verzekeraar. Deze zal samen met u tot een schadevaststelling komen. Goed om te weten is dat Compensa in dergelijke gevallen samen met u naar de verzekeraar kan gaan. Zo bent u ook verzekerd van een goed eindresultaat en staat u niet zelf tegenover uw verzekeraar.

 

 

 

 

Andere schade die te claimen is

Heeft u niet alleen voertuigschade en/of letselschade overgehouden aan een ongeval? Dan kunt u deze gevolgschade ook claimen bij de tegenpartij. Denk daarbij aan kosten voor vervangend vervoer om toch van A naar B te komen, gemiste inkomsten, schade aan uw telefoon of andere spullen die in uw voertuig lagen, kapotte kleding en ga zo maar door. Bij letselschade komt ook meer kijken dan alleen schade aan uzelf of uw kleding. U heeft bijvoorbeeld een tijdje geen gebruik kunnen maken van uw lidmaatschap bij de sportschool, u heeft wellicht de hulp in moeten roepen van anderen om het huishouden draaiende te houden , door het ongeval heeft u de promotiekans op het werk gemist, waardoor u extra inkomsten mis loopt en wellicht krijgt u over 20 jaar minder pensioen door het ongeval. Allemaal kosten die 112Schade dan wel Compensa voor u kan claimen op de aansprakelijke tegenpartij.