Mini populair onder vandalen

25/06/2013
MiniDe Mini is een gewillig slachtoffer onder vandalen die vernielingen plegen aan auto’s. Dit blijkt uit onderzoek van het blad Autoweek.

Mini wordt het meest vernield

De Mini blijkt van alle automerken dus het vaakst eruit gepikt te worden door vandalen voor vernielingen. Het blad AutoWeek presenteerde deze cijfers op basis van de autoverzekeringen die zijn afgesloten en maakte een top 5 van auto’s die het meest en minst worden vernield. Het automerk Pontiac ontspringt de dans het meest, dit merk heeft het minste last van vandalen. Smart, Daewoo, Lancia en Fieat completeren het rijtje van auto’s die niet vaak ten prooi vallen aan vandalen. De belangrijkste reden voor het lage aantal vernielingen is dat hier gaat om kleine automerken die slechts een klein deel van de markt vertegenwoordigen. Voor Daewoo geldt zelfs dat het is opgehouden te bestaan en in Chevrolet is opgegaan.

De meest vernielde automerken naast Mini zijn Jaguar en Porsche. Dit is opvallend, aangezien deze merken ook slechts een klein deel van de auto’s vertegenwoordigen. De nummer 4 is het automerk Dacia.

Mini is verbaasd

Mini Nederland is niet bekend met deze informatie, aldus communicatiemanager Carolijn Goes. “Onze eigen verzekeringsmaatschappij, verantwoordelijk voor een groot deel van de Mini-verzekeringen, herkent zich niet in deze cijfers en we hebben er via onze klanten en onze dealerorganisatie nooit eerder iets over gehoord. Desalniettemin is natuurlijk elke vorm van vandalisme op welk automerk dan ook één beschadigde auto te veel.”

Materiële schade verhalen via 112schade.nl

Heeft u schade opgelopen aan uw voertuig en wilt u deze verhalen? Of bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk? Dan kunt u mogelijk de materiële of letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u deze werkzaamheden liever uit handen geven, dan kan 112schade.nl u helpen. Wij nemen namelijk geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact