Experiment letselschadeadvocaten

28/06/2013
letselschadeadvocatenLetselschadeadvocaten gaan vijf jaar experimenten met resultaatafhankelijke beloningen. Op dit moment is het nog verboden om dergelijke afspraken te maken, maar dat wordt per 1 januari 2014 voor 5 jaar opgeheven. Dat heeft de Orde van Advocaten afgelopen week bekend gemaakt.

Proef letselschadeadvocaten

De proef van letselschadeadvocaten houdt onder meer in dat zij vanaf volgend jaar onder voorwaarden cliënten bij kunnen staan onder het no cure, no pay principe. Er mogen door letselschadeadvocaten en cliënten afspraken worden gemaakt dat er niets wordt betaald bij het verlies van een zaak. In de praktijk waren er al wel uitzonderingsgevallen waarbij het no cure, no pay principe werd toegestaan, bijvoorbeeld bij incassozaken. In ruil voor introducering van het no cure, no pay principe mogen letselschadeadvocaten een hoger uurtarief hanteren. De advocaatkosten mogen voor de cliënt in totaal niet hoger zijn dan 25 procent van de opbrengst van de zaak.

Onredelijke vergoeding letselschadeadvocaten

Met het experiment wil de orde voorkomen dat er in de praktijk onredelijk hoge vergoedingen ontstaan. De orde zegt dat “voorkomen moet worden dat letselschadeadvocaten hun eigen belang voor dat van de cliënt laat gaan. Met de methode die nu gehanteerd zal worden, is het risico daarop gering.” Afgelopen april zetten de VVD en PvdA de deur open voor de cure no pay in de advocatuur. In eerste instantie reageerde de Orde van Advocaten terughoudend, maar het experiment gaat nu toch van start. Voorwaarde was wel dat er een maximum gaat gelden voor de advocaatkosten. Daarnaast is het de bedoeling om uit te zoeken of meer rechtzoekenden met het experiment nu hun recht gaan halen.

112schade.nl werkt anders

Het lijkt een oplossing voor consumenten die hun letselschade willen verhalen, maar 112schade werkt anders. Heeft u schade opgelopen aan uw voertuig of bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk? Dan kunt u mogelijk de materiële of letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u deze werkzaamheden liever uit handen geven, dan kan 112schade.nl u helpen. 112schade.nl neemt namelijk geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling. Op deze manier ontvangt u het complete bedrag van de schade waar u recht op heeft en wordt er niet een gedeelte in mindering gebracht voor behandel- of advocaatkosten.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact