Met de auto van de zaak op vakantie zonder pech hulp

04/07/2013
pech hulpUit onderzoek van de ANWB blijkt dat veel bestuurders van leaseauto’s niet verzekerd zijn voor pech hulp als ze op vakantie naar het buitenland gaan. Tien procent van de ondervraagden gaat er van uit dat de auto geen mankementen zal vertonen tijdens de ritten op vakantie.

Pech hulp overbodig volgens ondernemers

Pech hulp is volgens ondernemers niet nodig als ze op vakantie gaan. Bijna zeventig procent van de ondervraagden van de ANWB die op vakantie gaan, gebruiken hiervoor ook de zakelijke auto. Toch kan het voor ondernemers verstandig zijn om pech hulp in het buitenland af te sluiten. Uit de recente cijfers van de ANWB komt naar voren dat bijna veertig procent wel eens stil komt de staan met autopech. En sommige bestuurders staan zelfs meerdere malen niet vrijwillig langs de kant van de weg met ongemakken. Frankrijk en Duitsland zijn landen waar over het algemeen de meeste pechgevallen voorkomen.

Lekke band meest voorkomend

Tijdens de periode dat Nederland vakantie viert, is een lekke band over het algemeen de meest voorkomende reden die zorgt voor vertraging naar het vakantieland voor ondernemers. Vaak wordt er bij leaseauto’s geen extra reservewiel meer geleverd. Andere pechgevallen zijn onder meer een lege accu of een verbrande koppeling. De klassieker dat er geen benzine meer in de tank zit waardoor verder rijden onmogelijk is, komt ook nog geregeld voor onder automobilisten.

Materiële of letselschade verhalen via 112schade.nl

Heeft u tijdens de vakantie schade opgelopen aan uw voertuig of bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk, veroorzaakt door derden? Dan kunt u mogelijk de materiële of letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u deze werkzaamheden liever uit handen geven, dan kan 112schade.nl u helpen. 112schade.nl neemt namelijk geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling. Op deze manier ontvangt u het complete bedrag van de schade waar u recht op heeft en wordt er niet een gedeelte in mindering gebracht voor behandel- of advocaatkosten.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact