Waar kan ik mijn autoschade laten herstellen?

09/02/2018
auto repareren

Bij autoschade kunt u beter eerst even informeren bij de verzekeraar waar u heen kunt gaan voor het herstellen van de schade. Kunt u gewoon naar een willekeurig herstelbedrijf of heeft uw verzekeraar afspraken met bepaalde partijen?

Bij een ongeluk weet u dat de schade u vaak geld gaat kosten en dat er het nodige geregeld moet worden. Met de tegenpartij vult u een schadeformulier in en als er geen tegenpartij bij betrokken is, moet u het formulier alsnog invullen. De verzekeraar wil namelijk op schrift hebben hoe de schade is ontstaan en wat er gebeurd is. Tegenwoordig kan het eenvoudiger met de Schade-app, maar een ongeluk blijft een nare situatie. Voordat u naar een schadehersteller rijdt of voordat de auto wordt afgesleept naar een schadehersteller, kunt u het beste eerst even contact opnemen met de verzekeraar. U moet namelijk weten waar de auto heen moet. Vaak treft u hierover ook informatie aan op de groene kaart.

Heeft uw verzekeraar afspraken gemaakt met herstellers?

In het schadeherstel gaat veel geld in om. Om de kosten zo laag mogelijk te houden hebben verzekeraars afspraken gemaakt met schadeherstellers. Voor u als verzekerde kan het vaak uit om naar de schadehersteller te gaan waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. De voordelen zijn namelijk groot. U krijgt vaak een hoge korting op het eigen risico. Ook heeft u mogelijk recht op gratis vervangend vervoer en de rekening gaat rechtstreeks naar de verzekeraar. Het gaat meestal om netwerken van schadeherstellers, zoals Schadegarant en Schadenet.

Wat zijn de gevolgen als u kiest voor een eigen hersteller?

U blijft natuurlijk zelf de baas over uw auto. U heeft dus wel de keuze om naar een schadehersteller te gaan die de verzekeraar niet heeft aangewezen. Houd wel rekening met extra kosten in de vorm van een hoger eigen risico. De verschillen zijn zo groot dat de meeste automobilisten toch gewoon de aanwijzingen van de verzekeraar opvolgen.

Autoschade laten herstellen als u er niet tegen verzekerd bent?

U kunt ook in de situatie terecht komen dat de autoschade niet verzekerd is. In dat geval heeft u natuurlijk de vrijheid om zelf een schadehersteller te kiezen. U gaat in dat geval niet over één nacht ijs. De prijsverschillen zijn namelijk groot. Het kan dus uit om bij verschillende herstelbedrijven offertes op te vragen. Ook als u er wel tegen verzekerd bent, is het in sommige gevallen te overwegen de autoschade zelf te dragen. Dit komt door de terugval in schadevrije jaren bij het claimen bij de eigen verzekeraar. Informeer in ieder geval wel bij de verzekeraar wat het u gaat kosten als u de autoschade wel claimt.

Is een ander verantwoordelijk voor de autoschade? 112schade.nl kan de schade voor u verhalen. De veroorzaker draagt de kosten voor het verhalen van de schade. Terecht, zij hebben de schade immers ook veroorzaakt!

 

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig. Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct:

     

Lees meer
schade-app