Zelfrijdende auto zeer veilig in het verkeer

23/04/2013
zelfrijdende autoAls het aan het CDA ligt dan moeten Nederland en andere EU-landen zich voorbereiden op de introductie van zelfrijdende auto‘s. Deze robotauto’s zullen geheel zelfstandig door het verkeer gaan rijden.

Wim van de Camp, CDA-Europarlementariër, is van mening dat de EU gereed moet zijn om zelfrijdende auto’s toe te laten op de Europese wegen. Hij pleit voor snelle Europese regelgeving. Vorig jaar is de eerste zelfrijdende auto al geïntroduceerd in de Verenigde Staten. De auto is ontworpen door Google en voorzien van allerlei sensoren, camera’s en een radar. Dankzij dit systeem blijft de auto op de weg. In verschillende staten in de VS rijdt de Google-auto al officieel rond.

Zelfrijdende auto’s zeer veilig

Volgens Van de Camp zijn de robotauto’s erg veilig in het verkeer. Deze auto’s reageren door de technische snufjes sneller dan menselijke bestuurders. Ze zijn daarom ook uiterst handig voor ouderen en mindervaliden. Dankzij de sensoren kunnen deze auto’s zich aan alle verkeersregels houden. De zelfrijdende auto stopt zelfs voor voetgangers die plotseling de weg oversteken. De auto rijdt vanzelf zonder dat de bestuurder handelingen hoeft uit te voeren zoals sturen of schakelen.

Banen voor de auto-industrie

De Europarlementariër zegt dat de techniek ver voorloopt op de wetgeving. “Het risico is dat slimme uitvinders straks niet verder kunnen door onzekerheid over de regels”, aldus Van de Camp. De technologie zorgt ook voor nieuwe banen in de auto-industrie. Een zeer gunstige ontwikkeling aangezien de auto-industrie momenteel in heel Europa stevig onder druk staat. Universiteiten van Oxford, Berlijn en Parma doen onder andere onderzoek naar zelfstandig rijdende auto’s.

In de VS doet Google nog steeds uitgebreid onderzoek naar zelfrijdende auto’s. Binnen drie tot vijf jaar gaat Google een technologie op de markt brengen waarmee auto’s geen bestuurder meer nodig hebben.

Uw schade verhalen

Voorlopig rijden de veilige zelfrijdende auto’s nog niet op de Nederlandse wegen. Heeft u een auto-ongeluk gehad en is uw auto daardoor beschadigd geraakt? Dan kunt u deze schade mogelijk verhalen op de tegenpartij. 112schade.nl neemt graag de verhaalsactie kosteloos voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact