VVN start campagne ‘Samen zie je veiliger’

25/06/2013
VVNVeilig Verkeer Nederland (VVN) en afvalverzamelaar Sita zijn een campagne gestart om het gedrag van alle weggebruikers te verbeteren.

Campagne VVN en Sita

De aftrap voor de campagne van VVN en Sita is gegeven. Het doel is om – naast het gedrag van de weggebruikers te verbeteren – een inzicht te krijgen in verkeersonveilige situatie en deze aan te pakken. Onder de titel ‘Samen zie je veiliger’ zijn de krachten tussen VVN en Sita gebundeld. Zo is er een meldpunt opgericht waar weggebruikers onveilige verkeerssituaties kunnen melden. De website geeft daarnaast ook informatie over de campagne. Ook is een app ontwikkeld waarmee gevaarlijke situaties kunnen worden doorgegeven aan het Meldpunt Veilig Verkeer. Het meldpunt is al vanaf 14 mei online en heeft als doel het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Het Meldpunt Veilig Verkeer biedt de mogelijkheid om verkeersdeelnemers zelf actie te laten ondernemen om de verkeersveiligheid in hun buurt te verbeteren.

Weggebruikers

VVN heeft de campagne samen met Sita gelanceerd. Sita heeft dagelijks ruim 1000 voertuigen op de weg en is daarom een belangrijke verkeersdeelnemer in Nederland. Het afvalbedrijf ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om ook bij te dragen het verkeer veiliger te maken, niet alleen voor haar eigen personeel, maar voor alle verkeersdeelnemers.

Motto ‘Samen zie je veiliger’

Het motto ‘Bekijk het verkeer door de ogen van een ander, zo kan je ongelukken voorkomen’, moet er toe bijdragen dat verkeersdeelnemers bewuster omgaan met verkeersonveilige situaties. Er zullen door zowel VVN als Sita verschillende activiteiten georganiseerd worden om het meldpunt onder de aandacht te brengen.

Schade verhalen na crash

Ook al bent u nog zo voorzichtig in het verkeer, een ongeluk zit in een klein hoekje. Bent u slachtoffer van een verkeersongeval? Dan kunt u mogelijk de materiële of letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u deze werkzaamheden liever uit handen geven, dan kan 112schade.nl u helpen. Wij nemen namelijk geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact