Door deelname Trials minder WA-schade

06/03/2013

Deelname Trials minder WA-schadeDeelname van jongeren aan Trials zorgt voor minder WA-schade. Trials is een test waarbij de deelnemer bewust wordt gemaakt van de risico’s van autorijden. Manoeuvres die worden aangeboden zijn onder andere slippen op een parcours, een noodstop maken en in een vrachtauto rijden.

Uit onderzoek over de periode 2007-2011 is gebleken dat bij deelname aan Trials er ruim 25% minder WA-schade wordt veroorzaakt. 3600 jonge bestuurders hebben bij Univé en ZLM meegedaan aan Trials. De schadecijfers uit dit onderzoek tonen aan dat Trials-deelnemers de afgelopen vijf jaar gemiddeld ruim 25 %  minder WA-schade hadden dan jongeren die niet deelnamen aan Trials. Richard Weurding, Algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, is verheugd. Hij zegt altijd geloofd te hebben in het succes van Trials en de concrete cijfers bevestigen de verwachtingen.

Verschil Trials en rijvaardigheidstraining

In 2008 is de effectiviteit van Trials onderzocht door de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) onderzocht. De waardering onder jongeren van deze trainingen waren goed zo bleek uit het onderzoek. Toch bestaat er is een verschil tussen Trials en rijvaardigheidstrainingen. Bij Trials gaat het om de bewustwording van de risico’s. Deelnemers voeren hiervoor verschillende manoeuvres uit, zoals slippen op een parcours en veilig uit de berm komen. Rijvaardigheidstrainingen leiden volgens sommige deskundigen tot meer risicovol gedrag na de training. De RuG heeft aangetoond in haar onderzoek onder ruim 600 deelnemers aan de training dat Trials geen soortgelijke ongewenste bijeffecten heeft. Niettemin kon de RuG moeilijk positieve effecten aantonen van de Trials. Dankzij het onderzoek onder jonge verzekerden van Univé en ZLM is nu gebleken dat de Trials daadwerkelijk een positieve uitwerking hebben.

Toch WA-schade door derden veroorzaakt?

Heeft een verkeersdeelnemer toch WA-schade veroorzaakt, en is uw auto daardoor beschadigd geraakt? 112schade.nl neemt graag geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief