INFO Tag met QR-code kan slachtoffers sneller helpen

16/05/2013
INFO TagOnlangs heeft de alarmcentrale SOS International een metalen label met QR-code op de markt, de INFO Tag. Met dit label kunnen omstanders slachtoffers van een (verkeers)ongeval sneller helpen.

QR-code met gegevens

De helper kan de QR-code scannen met bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een tablet. De QR-code geeft daarna medische informatie weer en contactgegevens van het slachtoffer welke deze zelf heeft geüpload. In het afgelopen wintersportseizoen is er een test gedaan met de zogeheten “INFO tag” onder leden van de Nederlandse Ski Vereniging. De test pakte goed uit.

INFO Tag

De INFO Tag is verkrijgbaar bij alarmcentrale SOS International en kost € 9,95. Na aanschaf kan de metalen label worden geactiveerd op een speciale website. Op deze website worden ook de noodzakelijke gegevens ingevuld die van belang zijn bij een mogelijk ongeval. Daarna kan de tag worden bevestigd op bijvoorbeeld een motorhelm, een sportschoen of aan een bos sleutels. Op het moment dat er een ernstig ongeluk gebeurd waarbij de gebruiker niet in staat is zelf hulp in te schakelen, dan kan een omstander of hulpverlener QR-code op de tag te scannen om relevante informatie op te vragen.

Ook te gebruiken in het buitenland

Mocht de gebruiker betrokken zijn geraakt bij een ongeval in het buitenland dan is de INFO Tag daar ook te gebruiken. De verschillende dossieritems als naam, huisarts en contactpersonen kunnen zowel in het Nederlands als het Frans, Duits, Spaans en Engels worden getoond. Zelf ingevulde gegevens door de gebruiker worden niet vertaald op de website. De gebruiker bepaalt zelf welke informatie er te zien is bij het scannen van de QR-code. Deze informatie is altijd op de website aan te passen. “Er zal dus nooit informatie zichtbaar zijn die de gebruiker niet wenselijk vindt”, aldus de alarmcentrale.

Schade verhalen na ongeval

Als slachtoffer van een ongeval is het fijn om te weten dat omstanders u beter kunnen helpen door middel van een INFO Tag. Ook wilt u de materiële schade alsook de letselschade die u heeft opgelopen na een ongeval verhalen op de (verzekeraar van de) tegenpartij. 112schade.nl neemt graag de verhaalsactie geheel kosteloos voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact