App voor controle rijgedrag

25/06/2013

Er komt in België een app die het rijgedrag van bestuurders controleert. De Belgische verzkeraar Axa werkt aan een Smart Drive App.Rijgedrag

Rijgedrag

Met de ontwikkeling van deze app kan Axa het rijgedrag analyseren. Daarnaast kan de verzekeraar op deze manier manier tips aan de bestuurder geven omtrent het verbeteren van de rijstijl. Dit zou de verkeersveiligheid volgens Axa uiteindelijk ten goede moeten komen. De verzekeraar onderzoekt ook of de applicatie ingezet kan worden om de verzekeringspremie te berekenen, een woordvoerder zegt hierover: “Het bonus-malussysteem is nu alleen gebaseerd op ongevallen, maar met de applicatie zou de verzekeringsmaatschappij ook rekening kunnen houden met het het rijgedrag.” De app zou het aantal ongelukken naar beneden moeten brengen en is ontwikkeld om de bestuurder uiteindelijk tips te geven zijn rijgedrag te verbeteren.

Korting op verzekeringspremie

Om bestuurders uiteindelijk zo ver te krijgen dat ze de applicatie gaan gebruiken denkt de verzekeraar er aan een systeem met korting in te voeren. Bestuurders die voorzichtig rijden en geen gevaar voor zichzelf en de omgeving zijn worden beloond met korting. Een logisch gevolg zou zijn dat roekeloze chauffeurs uiteindelijk een hogere premie gaan betalen door hun rijgedrag. Axa stelt echter dat het niet de bedoeling is om slechte chauffeurs te laten boeten voor hun rijgedrag. Het plan is om september de Smart Drive applicatie online te brengen. Het is nog niet duidelijk of de Nederlandse AXA eigenaar REAAL deze applicatie ook op de markt gaat brengen.

Schade verhalen via 112schade.nl

Denkt u dat de app van Axa de verkeersveiligheid ten goede komt en er op deze manier minder ongelukken zullen plaatsvinden? Heeft u schade opgelopen aan uw voertuig of bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk? Dan kunt u mogelijk de materiële of letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u deze werkzaamheden liever uit handen geven, dan kan 112schade.nl u helpen. Wij nemen namelijk geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact