Schade uitkering verzekeraars na 73 dagen

12/05/2014

Persbericht: IJsselstein 13-05-2014

Verzekeraars betalen een schade gemiddeld na 73 dagen. Dit blijkt uit een onderzoek van 112schade.nl onder 954 schadedossiers uit 2013.

112schade.nl verhaalt kosteloos niet gedekte cascoschade op de aansprakelijke tegenpartij. In het onderzoek van 112schade.nl zijn alleen schadegevallen opgenomen waarbij de tegenpartij daadwerkelijk aansprakelijk bleek voor het ongeval en ook tot schade-uitkering over is gegaan.

Claims handler verwerken een schade het snelst

Een schade kan door de verzekeringsmaatschappij zelf worden afgehandeld, maar er kan ook een volmacht kantoor of een zogenaamde claims handler tussen zitten. Deze verwerken dan de schade in opdracht van de verzekeringsmaatschappij.

Claims handler partijen, zoals CED Claims management, verwerken in 80% van de gevallen de schade sneller dan het gemiddelde van 73 dagen. Verzekeringsmaatschappijen verwerken de schade in 77% van de gevallen sneller dan het gemiddelde, gevolgd door Direct-writers zoals OHRA, die in 67% van de gevallen onder het gemiddelde zitten. Bij volmacht kantoren wordt 53% van de schadegevallen verwerkt onder het gemiddelde van 73 dagen.

Verwerking van schade

 

Intrasurance snelste in schadeafwikkeling

Opvallend is dat van alle partijen een volmacht kantoor de schade het snelst verwerkt. Intrasurance uit Den Bosch heeft gemiddeld maar 35 dagen nodig om een materiele schade met de tegenpartij af te wikkelen. Daarmee heeft Intrasurance de 112schade.nl Award 2013 gewonnen voor de snelste schadeafwikkeling.

Winnaar snelste schadeafwikkelaar 2013

Intrasurance ontvangt de 112schade.nl Award voor snelste schadeafwikkeling 2013 v.l.n.r. Julian Baillie van 112schade.nl en Frank Cooler, directeur Intrasurance.

“De duur meten wij vanaf het moment dat wij een compleet schadeformulier ontvangen hebben tot het moment dat wij van de tegenpartij een schade-uitkering ontvangen”, aldus Marc Diks, directeur 112schade.nl. “Niet elke schade is hetzelfde en de ene schadesituatie is complexer dan de ander en vaak is een verzekeringsmaatschappij afhankelijk van medewerking van zijn eigen verzekerden maar op basis van een gemiddelde krijgen wij toch een duidelijk beeld welke partijen snel en welke minder snel een schade afwikkelen.”

Top 10 snelste schadeafwikkeling 2013

Inwoners Den Haag meest bij verkeerschade betrokken

Uit het zelfde onderzoek bleek ook dat inwoners van Den Haag het meeste risico lopen betrokken te raken bij een verkeersongeval met een schuldige tegenpartij.

Over 112schade.nl

112schade.nl helpt op een vakkundige en snelle wijze bij de afwikkeling van schade. Dit doet zij door middel van het samenwerken met vaste partijen, elk gespecialiseerd op het eigen vakgebied.

Kosteloos

Het uitbesteden van de verhaalsactie aan 112schade.nl is echt kosteloos en er worden achteraf dan ook geen kosten op het schadebedrag in rekening gebracht (zoals bij het “ no cure no pay” systeem). Klanten hebben 24/7 online inzage in het digitale dossier, en tevens is er de mogelijkheid telefonisch contact te hebben met de schadebehandelaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief