Auto WA verzekerd – Bij wie claim ik mijn schade?

30/04/2018
schade

 De goedkoopste verzekeringsvorm voor de autoverzekering is de WA autoverzekering. Deze dekking heeft wel een groot nadeel. De schade aan uw eigen auto keert de verzekeraar niet uit. Maar wat als de schade veroorzaakt is door de tegenpartij?

Een auto van 10 jaar of ouder kunt u nog steeds verzekeren met de meest uitgebreide autoverzekering, de WA + volledig casco. Maar bij schade wordt er nooit meer uitgekeerd dan de dagwaarde van de auto. Dat is redelijk, maar voor het berekenen van de premie wordt er nog steeds uitgegaan van de nieuwwaarde van de auto. Dat is niet zo redelijk. Dan toch maar kiezen voor de WA of de WA + beperkt casco autoverzekering. Hoe krijgt u uw schade gecompenseerd bij schade door een ander?

WA verzekerd – Gaat de verzekeraar uw schade verhalen op de tegenpartij?

Nee, helaas gaat de verzekeraar dat niet voor u doen. U kunt wel hulp krijgen als u aanvullend verzekerd bent met een rechtsbijstandsverzekering of een verhaalbijstandsverzekering. De verzekeraar gaat schade wel verhalen op de tegenpartij als u WA + volledig casco verzekerd bent. Het verhalen van schade op de verantwoordelijke kan best ingewikkeld zijn. U heeft namelijk te maken met een doorgewinterde verzekeraar die precies weet hoe ze de kosten voor zichzelf zo laag mogelijk kunnen houden. Wij kunnen u gerust stellen. U staat er niet alleen voor.

Schakel de hulp in van 112schade.nl

Wij weten hoe u de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen. Ook weten wij wat de valkuilen zijn bij het verhalen van schades op verantwoordelijke derden. U kunt het op eigen houtje doen, maar omdat u niet precies weet hoe het gaat en wat uw rechten zijn, staat u zwak tegenover de verzekeraar van de tegenpartij. Wij kunnen u helpen. Wij gaan de schade graag voor u verhalen. De kosten die wij maken voor het verhalen van de schade leggen wij bij de veroorzaker van de schade neer. Terecht ook, zij hebben er ook voor gezorgd dat u in deze positie terecht bent gekomen.

Hoe handelt u als u de veroorzaker van de schade bent?

Als u aansprakelijk bent voor schade aan anderen, dient u de schade in bij uw verzekeraar. De tegenpartij moet namelijk gecompenseerd worden voor de schade. Mocht de aansprakelijkheid inderdaad bij u liggen, dan kunt u uw eigen schade ook niet verhalen op de tegenpartij. In dat geval draagt u de schadelasten zelf. Uiteraard krijgt u met de WA + volledig casco wel de eigen schade uitgekeerd.