Rijdt u bewust in het verkeer?

27/11/2020

Het CBR en Veilig Verkeer Nederland vinden dat het allemaal wel wat veiliger kan op de weg. Volgens onderzoek ontstaat ongeveer 90% van de ongevallen in het verkeer, doordat het gedrag niet goed is afgestemd op de situatie. Daarom is er een test ontwikkeld, waarbij je tips krijgt over je rijgedrag. Nu er steeds meer mensen gebruik maken van individuele vervoersmiddelen, is dat misschien wel fijn.

De Rij Bewust Test

Dit is een gratis test waarin verschillende verkeerssituaties behandeld worden. Per keer kun je aangeven hoe gespannen je bent in een dergelijke situatie, hoe goed je je auto onder controle hebt en waar je misschien wat meer problemen mee hebt in het verkeer. Na het invullen van deze korte test zie je direct de uitslag. Wellicht maakt dit het rijgedrag van weggebruikers wat veiliger. Het doen van de test zorgt in ieder geval voor een stukje bewustwording van je eigen rijgedrag.

Verkeer op de weg

In 2020 is er veel veranderd. Één van die veranderingen die wij op de voet volgen is het verkeer. Onlangs is gebleken dat binnen Europa het verplaatsen binnen het verkeer flink veranderd is, voor zover wij dat nog doen. Het aantal reisbeweging is het afgelopen jaar namelijk aanzienlijk afgenomen. En verplaatsen wij ons nu? Dan maken wij liever gebruik van individuele vervoersmiddelen, dan van collectieve vervoersmiddelen. Het openbaar vervoer heeft ongeveer 5% minder reizigers, die zich nu op een andere manier voortbewegen. De verwachting is dat dit patroon door zal zetten. Dit terwijl tot en met 2019 juist meer gebruik is gemaakt van het openbaar vervoer. De benenwagen (45%), fiets (35%) of auto (27%) zijn de afgelopen tijd populairder geworden onder Nederlanders. En wordt dan besloten om juist nu een auto aan te schaffen? Dan staan perfectie en kwaliteit wel voorop.

De 112SchadeScan

Heeft u vervolgens toch een aanrijding gehad binnen het verkeer en wilt u meer informatie over de verhaalskans en gemiddelde afwikkeltijd van uw schade? Doe dan nu de 112SchadeScan. Na het invullen ziet u gelijk de uitslag, ook zonder uw gegevens achter te laten.