Aantal schades en het uitgekeerde schadebedrag is in 2020 licht gestegen

25/06/2021

Het Waarborgfonds publiceerde onlangs cijfers waar uit blijkt dat het aantal schades en het uitgekeerde schadebedrag in 2020 licht zijn gestegen ten opzichte van 2019. Dit komt volledig door de groei van de wegmeubilairschade. De overige schadecategorieën zijn allemaal gedaald. Dit heeft alles te maken met de coronacrisis die begin 2020 en later in dat jaar zorgde voor lege, dan wel zeer rustige wegen.

In 2020, het jaar dat de Vereende 80 jaar bestaat, is het premievolume van de verzekeringsportefeuille van de Vereende opnieuw toegenomen: met 16,5% van € 45,5 miljoen naar € 53,0 miljoen verdiende premie. Ook dit jaar was er sprake van groei, maar vanwege de coronacrisis in een wat rustiger tempo dan de afgelopen jaren. Dit jaar lag de nadruk op het verder professionaliseren van de interne organisatie.

De netto combined ratio kwam in 2020 uit op 91,7% onder andere door een verbeterde schaderatio (positief uitloopresultaat en positief corona-effect). De solvabiliteit steeg van 151% naar 156 %, met name door het positieve resultaat van € 3,5 miljoen.

Door het coronavirus werd 2020 een bijzonder jaar: de collega’s van de Vereende zetten hun werk vanuit huis voort met als resultaat dat de dienstverlening aan adviseurs en klanten ongestoord doorging. In 2020 is de start gemaakt van een organisatie breed programma ‘Service Excellence’ om te werken aan excellente dienstverlening met als doel om de klanttevredenheid te verhogen en de processen efficiënter te maken.