Kleine autoschades inschatten met een foto

23/05/2016
schade aan de hand van foto

Schadeafwikkeling is soms onnodig complex en tijdrovend. Als het eenvoudig en snel kan is iedereen daarbij gebaat. 112schade.nl verhaald al voor meer dan 1.500 tussenpersonen schades. Wij weten dus als geen ander waar schadeprocessen verbeterd kunnen worden. Vanuit deze gedachte hebben wij samen met Schade Service Nederland (SSN) een nieuw systeem ontwikkeld voor het online inschatten van schades tot een bedrag van €500. Kleine schades kunnen op deze manier snel en tegen lage behandelingskosten verwerkt worden.

Bij schades treedt er een complex proces in werking. Het inschatten van een kleine schade kan een tijdrovende klus zijn en hierdoor wordt het hersteltraject pas laat ingezet. Als verzekeraar en tussenpersoon kun je vaak niet de snelle service bieden die relaties wel verwachten. Het nieuwe systeem van vaststellen van kleine schades moet hier een einde aan maken.

Het huidige proces om het schadebedrag in te schatten

Bij een schade met een geschat schadebedrag onder de 500 euro volstaat het opmaken van een zogenaamde pro forma nota voor het bepalen van het schadebedrag. Het klinkt niet tijdrovend, maar het tegendeel is waar. Men moet met het voertuig naar een schadehersteller. Die moet dan een begroting van de schade maken. Dit gaat vaak uit de losse pols waardoor niet altijd duidelijk is wat men nu exact gaat herstellen. Een groot deel van de pro forma nota’s zijn ook nog eens met de hand geschreven en daardoor vaak niet duidelijk leesbaar.

Wat is de oplossing?

112schade.nl biedt in samenwerking met SSN een vereenvoudigde manier aan om schades in te schatten. Relaties hoeven alleen maar een paar foto’s van de schade in te sturen en SSN maakt aan de hand van de foto’s een professionele calculatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Silverdat systeem van VWE. Het voordeel is tweeledig. De cliënt met een schade hoeft niet meer naar de schadehersteller om een inschatting te krijgen en de pro forma nota is digitaal, compleet en voorzien van foto’s.

Het grootste pluspunt is de tijdswinst. Binnen 1 werkdag kunnen wij nu de pro forma nota bij de tegenpartij hebben liggen. Door minder oponthoud kan de schade sneller verhaald en afgewikkeld worden. Ook de tegenpartij waarop de schade wordt verhaald heeft hier baat bij. Zij krijgen een foto’s met een goede schadeschatting in plaats van een handgeschreven pro forma.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief