Vergeefs ledematen afzagen voor verzekeringsgeld

02/05/2013
verzekeringsgeldOnlangs hebben twee mannen uit Spanje geprobeerd hun verzekering op te lichten. Ze zaagden allebei hun handen af voor verzekeringsgeld.

De twee Spanjaarden verkeerden blijkbaar in zware geldnood toen ze bedachten om hun verzekering op te lichten. Beiden gingen ze, afzonderlijk van elkaar, bijzonder drastisch te werk. Allebei zaagden ze een van hun handen af en claimden samen 2,5 miljoen euro onder het voorwendsel dat ze het slachtoffer waren geworden van een ongeval. Helaas hadden ze hun plan iets te goed uitgevoerd.

Verzekeringsgeld geclaimd na verkeersongeluk

Een van de twee mannen beweerde bij een verkeersongeval zijn hand te hebben verloren. De oplichter dacht dat hij 11 verzekeringsmaatschappijen op deze manier kon oplichten voor maar liefst 2 miljoen aan verzekeringsgeld. Hij zaagde zijn hand af met een elektrische zaag. Helaas kwam de man bedrogen uit. De artsen van de medische inspectie vonden zijn wonden namelijk te schoon. Wanneer iemand een ledemaat verliest bij een ongeval is de wond nooit zo schoon bij het bot legde José Luís Nieto uit. “De man heeft waarschijnlijk iemand zo ver gekregen om zijn hand af te zagen met een zaag. Een chirurg zou dit nooit op deze manier gedaan hebben,” aldus Nieto. De man, die niet wordt genoemd, had zijn hand te netjes afgezaagd vonden de artsen van de medische inspectie. En dus kon er onmogelijk sprake zijn van een ongeval. De oplichter kon zijn eis van twee miljoen euro op zijn buik schrijven.

‘Onderarm verloren bij arbeidsongeval’

De andere Spanjaard ging nog een stapje verder en zaagde zijn onderarm af om verzekeringsgeld te claimen. Hij beweerde dat hij zijn hand was verloren bij een arbeidsongeval met een cirkelzaag. Hij claimde een bedrag van 500.000 euro van de verzekering. Na onderzoek kwam ook hier de inspectie tot het besluit dat er fraude was gepleegd. De twee zaken zijn niet gelinkt met elkaar.

Letselschade verhalen

Heeft u door toedoen van een ander letselschade opgelopen, bijvoorbeeld door een verkeersongeval of arbeidsongeval? Mogelijk kan 112schade.nl u helpen. Wij nemen kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact