Rutte staat stervende vrouw bij na aanrijding

23/04/2013
aanrijdingGistermiddag is er in Den Haag een fietster om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen. Mark Rutte heeft hulp verleend aan de aangereden fietster. De premier was toevallig in de buurt.

Rutte getuige van aanrijding

Het fatale ongeluk gebeurde op de hoek van de Laan Copes van Cattenburch en de Bankastraat in de Haagse Archipelbuurt. Een vrachtwagen schepte in de namiddag de fietsende vrouw. De premier ontfermde zich vlak na het ongeval over de vrouw. Volgens Omroep West was Rutte getuige van het ongeval. Het ANP bevestigt dat Mark Rutte getuige was van het ongeval en verklaart dat iemand anders al eerste hulp verleende toen hij bij het slachtoffer knielde. Rutte sprak tegen de vrouw en hield haar hand vast. Iemand anders verleende op dat moment eerste hulp.

Onderzoek afgerond

Later die middag legde de premier een verklaring af bij de politie. Het slachtoffer betreft een 69-jarige vrouw uit Den Haag. Rond het slachtoffer werden schermen geplaatst. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. Dit onderzoek werd rond 16:15 maandagmiddag afgerond. Daarna werden de Bankastraat en de Laan Copes van Cattenburch weer vrijgegeven.

Vrouw over het hoofd gezien

De chauffeur van de vrachtwagen is een 51-jarige man. De man is als verdachte meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor. De politie geeft aan dat de chauffeur de fietsende vrouw over het hoofd heeft gezien. De vrachtwagen reed vanuit de richting Koningskade en sloeg bij de kruising rechtsaf de Bankastraat in waarbij de vrouw werd aangereden. De vrouw kwam met haar fiets onder de vrachtwagen terecht. Later overleed de vrouw ter plekke aan haar verwondingen.

Letselschade verhalen

Of u nu op de fiets slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval of met de auto, zowel materiële als letselschade kunt u mogelijk verhalen op de dader. Heeft u hulp nodig of ondervindt u problemen met het verhalen van de schade? 112schade.nl is expert in het verhalen van schade en neemt graag kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact