Oldtimers gestolen tijdens oldtimerevenement België

21/05/2013
oldtimers gestolenOp zondag 19 mei werd de Nationale Meeting van de Belgische Federatie van Oude Voertuigen (BFOV) gehouden op het circuit van Zolder in België. Tijdens dit oldtimerevenement werden er twee oldtimers gestolen.

Op de parkeerplaats van de Zwembadstraat, vlakbij het circuit van Zolder, werd zondag een zwarte Porsche 911 oldtimer uit 1985 gestolen. De eigenaar van de afgesloten oldtimer was in Zolder voor de oldtimermeeting van het BFOV.

Diefstal Porsche 911

De eigenaar van de Porsche gaf aan dat de diefstal gebeurd moest zijn tussen 13.55 en 15.45 uur. Hij hoopt dat de diefstalmelding zoveel mogelijk wordt verspreid via het nieuws en sociale media. Hopelijk vindt hij op deze manier zijn kostbare bezit terug. Er werd op diezelfde dag nog een andere oldtimer gestolen, een Ford Mustang.

Vaker oldtimers gestolen

Ook enkele weken geleden, tijdens het weekend van 4 en 5 mei, werd er een Porsche 911 oldtimer gestolen. Ditmaal op het circuit van Zolder tijdens de Race Wars. Momenteel wordt de zaak onderzocht door de politie van Heusden-Zolder. Het is niet bekend of er een link bestaat tussen de drie diefstallen. De voertuigen waren gisteren nog niet terecht.

Belgische Federatie Oude Voertuigen

De BFOV is een erkende organisatie die het behoud, de bescherming en de promotie van oude voertuigen nastreeft. De Nationale Meeting stond open voor eigenaren van voertuigen van meer dan 25 jaar oud. Tijdens het event werden er verschillende parades georganiseerd op het circuit.

Wat te doen bij diefstal of schade?

Indien uw oldtimer of ander voertuig beschadigd is geraakt door toedoen van een ander, kunt u deze schade verhalen op de aansprakelijke partij. 112schade.nl neemt geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling. Wij proberen de schade te verhalen op de tegenpartij. In geval van diefstal van uw auto ligt het aan de soort dekking die u heeft afgesloten. Bij WA plus en allriskdekking kan een (gedeelte) van de geleden schade worden vergoed door uw verzekeraar.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact