Nieuwe maximumsnelheid leidt niet tot meer boetes

30/07/2013

maximumsnelheidDe vorig jaar ingevoerde maximumsnelheid van 130 kilometer per uur heeft niet geleid tot een stijging van het aantal verkeersboetes. Volgens staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) is het daarom duidelijk voor bestuurders waar de grenzen van maximumsnelheid liggen.

Maximumsnelheid duidelijk

De SP heeft Kamervragen gesteld of er sinds de invoering van de nieuwe maximumsnelheid van 130 kilometer op snelwegen ook meer verkeersboetes zouden zijn uitgedeeld. De staatssecretaris heeft aangegeven dat het aantal overtredingen op 130 kilometer wegen de afgelopen maanden juist is afgenomen. Teeven concludeert dan ook dat de nieuwe maximumsnelheid van 130 duidelijk is.  Er is een daling van ruim drieduizend verkeersboetes gesignaleerd vergeleken met de laatste vier maanden van 2012 en de eerste vier maanden van 2013. Eind 2012 werden er nog 15.000 boetes uitgedeeld voor te hard rijden, in de eerste vier maanden van 2013 bedroeg dit aantal slechts 12.000. Hieruit maakt Teeven op dat de automobilisten goed weten hoe hard ze ergens mogen rijden. Het is sinds september 2012 een feit dat op sommige snelwegen in Nederland 130 kilometer per uur mag worden gereden.

Hoge boetes

De invoering van de nieuwe maximumsnelheid heeft in eerste instantie tot verwarring geleid. De ANWB heeft hierdoor een meldpunt opgericht, waar duizenden meldingen binnenkwamen. Er kwamen vooral klachten binnen over onduidelijke borden en verwarringen over de wisselingen van snelheid op de snelwegen. De SP heeft daarom ook gevraagd of de boetes in contrast staan met de aard van de overtredingen. De partij vindt namelijk dat de boetes ‘absurd hoog’ zijn. Teeven heeft echter aangegeven deze mening niet te delen wil daarom het boetestelsel ook niet op de schop te gaan nemen.

Materiële of letselschade vergoed krijgen via 112schade.nl

Denkt u dat de invoering van de nieuwe maximumsnelheid automatisch ook tot meer ongelukken in het verkeer leidt? Die cijfers zijn nog niet bekend. Mocht u schade rijden en u bent niet aansprakelijk, dan is het mogelijk om deze schade uit handen te geven aan 112schade.nl. Wij nemen de verhaalsactie met betrekking tot de  materiële en/of de letselschade geheel kosteloos voor in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact