Veiligheidspakket voor Nissan Note

17/04/2013
veiligheidspakketRecentelijk kwam Nissan nog negatief in het nieuws vanwege niet goed functionerende airbags. Onlangs heeft de Japanse autofabrikant zijn veiligheidspakket en zichtsystemen gepresenteerd in een kleine auto.

Op de Autosalon van Genève werd de nieuwe Nissan Note onthult. Deze compacte auto is nu leverbaar met het complete Safety Shield veiligheidspakket van Nissan. Dit pakket is inclusief het Around View Monitor-systeem. Deze speciale techniek geeft de bestuurder een 360-gradenbeeld van alles wat zich rond en in de buurt van de auto bevindt.

Zeer uitgebreid veiligheidspakket

Het Safety Shield veiligheidssysteem bestaat uit de volgende onderdelen: Blind Spot Warning, Lane Departure Warning en Moving Object Detection. Blind Spot Warning bevat een aantal sensoren en camera’s die de bestuurder waarschuwen wanneer voertuigen zich in een dode hoek van de spiegels bevinden. Het Lane Departure Warning systeem is bedoeld om ongelukken door onbedoelde wisselingen van rijstroken of het verlaten van de rijbaan te voorkomen. Wanneer de bestuurder over de belijning aan een van beide zijden van de rijstrook dreigt te rijden geeft het systeem een waarschuwing. Moving Object Detection voorkomt dat de auto over objecten of tegen mensen rijdt die zich achter de auto bevinden.

Deze bestuurdersassistentiesystemen gebruiken allemaal een groothoekcamera die zich achterop de auto bevindt, net onder de achterruit. Met een zichthoek van 180 graden signaleert deze objecten die zich buiten het blikveld van de bestuurder bevinden. Bij het optreden van een risicovolle situatie, bijvoorbeeld wanneer een kind tijdens het achteruitrijden achter de auto langs loopt of wanneer zich voertuigen in de dode hoek van de spiegels bevinden, geven deze systemen een alarm af.

Helikopterview

De nieuwe Note beschikt over een helikopterview door middel van nog eens drie andere camera’s, een in de grille en een in beide buitenspiegels. Op een scherm van 5,8 inch op het dashboard wordt het Around View Monitor-systeem geprojecteert. Dit 360-gradenbeeld wordt van bovenaf gezien weergegeven, zodat manoeuvreren gemakkelijker en veiliger kan worden gedaan.

De productie van de nieuwe Nissan Note staat gepland voor komende zomer.

Toch schade gereden?

Hoe goed uw auto ook is uitgerust met allerlei veiligheidssystemen, u heeft helaas de manoeuvres van uw medeweggebruikers niet in de hand. Mocht u slachtoffer zijn geworden van een verkeersongeluk en heeft u schade opgelopen? Dan kan 112schade.nl u kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact