SP wil harder optreden tegen scooterhufters

24/05/2013
scooterhuftersDe verkeersveiligheid op straat wordt in gevaar gebracht door te hard rijdende scooterrijders. SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat er strengere maatregelen komen tegen scooterhufters die straten onveilig maken.

Bestuurders van scooters kunnen momenteel nog niet op kenteken beboet worden wanneer ze te hard rijden. De SP wil dat dit zo snel mogelijk gaat veranderen. Bashir heeft afgelopen week aangedrongen bij minister Opstelten op strengere maatregelen om scooterrijders te beboeten.

Scooterhufters hard aanpakken

Tegenwoordig wordt er alleen gekeken of een scooter wel of niet is opgevoerd. Er wordt nog niet gehandhaafd op de daadwerkelijk gereden snelheid. Bashir: “De overlast op de fietspaden van grote steden zoals Amsterdam wordt door scooters steeds groter. Dit is voor fietsers zeer frustrerend. Ik wil dat scooterrijders die te hard rijden op de bon worden geslingerd, door bijvoorbeeld een lasergun in te zetten. Nu kijkt men alleen of het apparaat is opgevoerd. Kijken of een scooter opgevoerd is zorgt voor meer werk voor de politie terwijl op de bon slingeren van scooterhufters veel sneller en makkelijker kan.”

Goede samenwerking

Verder wil de SP dat er een goede samenwerking komt voor het aanpakken van de zogenaamde scooterhufters. Eerder heeft al een campagne gelopen in Amsterdam omtrent scooteroverlast en deze bleek niet effectief te zijn. Naast het feit dat de gemeente niet alleen onvoldoende mogelijkheden heeft om te kunnen handhaven, heeft zij ook geen inzage in de politiecijfers over de aanpak van scooteroverlast. “Ik vind het niet meer dan logisch dat er goed wordt samengewerkt tussen gemeente en politie en dat cijfers ook worden uitgewisseld. Ik ga er van uit dat minister Opstelten ook deze noodzaak zie,” aldus Bashir.

Schade verhalen

Gevaarlijke toeren uithalen op een scooter in het verkeer en te hard rijden kan leiden tot verkeersongelukken. Bent u slachtoffer van een verkeersongeluk, dan kunt u de schade mogelijk verhalen op de aansprakelijke partij. 112schade.nl neemt graag kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact