Politie gaat schade duurzaam repareren

29/03/2013

duurzaam reparerenDe Nederlandse politie heeft een tender uitgeschreven voor het schade- en ruitschadeherstel van haar wagenpark. Eén van de eisen die de politie stelt aan herstelbedrijven die meedoen aan de tender is dat het bedrijf aangesloten is bij Duurzaam Repareren. Stichting Duurzaam Repareren meldt dat de politie Duurzaam Repareren heeft opgenomen in haar inkoopcriteria voor schade- en glasherstel.

Duurzaam Repareren-keurmerk

Het Duurzaam Repareren-keurmerk wordt door de stichting gegeven aan autobedrijven die als ‘milieuvriendelijk’ kunnen worden aangeduid. Op deze manier levert de stichting een belangrijke bijdrage aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van motorvoertuigen.

De Nederlandse politie heeft bij de nieuwe aanbesteding voor duurzaamheid gekozen volgens de methodiek van de stichting Duurzaam Repareren. De stichting geeft aan zeer verheugd te zijn met dit nieuws: “De politie geeft hiermee het goede voorbeeld aan de inkopers bij overheid en bedrijfsleven”, zegt Harry Filon, voorzitter van Stichting Duurzaam Repareren.

De politie geeft aan dat meer dan 10.000 autoschades (op basis van de gemiddelde schadelast van 1.200 euro betekent dit een omzet van 12 miljoen euro) en 2.000 ruitreparaties in de nieuwe aanbesteding dienen worden uitgevoerd volgens de duurzaamheidscriteria van de stichting. Onlangs is de aanbesteding gepubliceerd op de website van het Tenderned.

Politie geeft goed voorbeeld

Vanzelfsprekend hoopt de stichting dat meerdere partijen, zowel binnen de overheid als in het bedrijfsleven, het voorbeeld van de politie zullen volgen. Hoe groter de roep om duurzame reparaties is, hoe groter het enthousiasme bij autobedrijven, schadeherstellers en glasbedrijven om deze duurzame oplossingen te leveren.

Sinds begin dit jaar is het politieapparaat landelijk ingericht in plaats van regionaal. Het gaat dan ook om een landelijke tender, waardoor het schadeherstel vrijwel zeker naar een keten met landelijke dekking gaat. Onder andere ASN, AAS, Carglass en AH Autoherstel zijn al aangesloten bij Duurzaam Repareren. Andere schadeherstellers, autobedrijven en glasbedrijven, zoals ABS, zitten nog in het traject.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact