Nieuwe Mercedes S-klasse gaat voor nog meer veiligheid

21/05/2013
veiligheid Mercedes S-klasse Pre SafeMercedes heeft de veiligheid van één van haar auto’s vergroot door diverse nieuwe technologieën in de nieuwe S-klasse te verwerken. Hierdoor kan de auto in bepaalde situaties zelf rijden of bijvoorbeeld zelfstandig remmen.

In september is de nieuwe Mercedes S-klasse te koop vanaf $ 100.000,- en deze zal beschikken over nieuwe technieken. De nieuwe auto wordt voorzien van 30 sensoren en verschillende camera’s rondom de wagen. Door middel van deze technologie kan de auto ander verkeer en voetgangers in de gaten houden en wordt de bestuurder gewaarschuwd voor een naderende botsing. Ook kan de nieuwe S-klasse zelfstandig remmen tot een snelheid van 50 kilometer per uur wanneer er gevaar dreigt.

Meer veiligheid

Er zijn nog meer technologieën die de veiligheid vergroten. Zo kan de auto zichzelf bijvoorbeeld tot een snelheid van 200 kilometer per uur in de juiste baan houden. Ook waarschuwt de Mercedes de bestuurder als hij van baan wil wisselen terwijl er een auto aankomt. Bij een file is het mogelijk om de auto automatisch het andere verkeer te laten volgen. Naast deze technologieën waar de auto deels zelfstandig mee kan rijden, gebruikt Mercedes ook technieken waardoor de auto bijvoorbeeld automatisch de vering aanpast aan het wegdek.

Pre Safe

Deze set van vernieuwde technieken wordt Pre Safe genoemd.  Deze nieuwe variant herkent het gevaar van een kop-staartbotsing en waarschuwt het achterliggende verkeer door de lampen kort te laten knipperen. Een andere revolutie bij Mercedes is het ‘wegtrekken’ van de bestuurder en medepassagier van de plek waar een eventuele botsing plaatsvindt. Hierdoor is het mogelijk dat eventueel letsel beperkt worden. Naast de veiligheid, wordt er ook gedacht aan het welbevinden van de bestuurder. Als laatste heeft de auto ook de mogelijkheid om zichzelf in te parkeren en zijn de stoelen uitgerust met een nieuwe massagefunctie. Door middel van veertien luchtkussens in de stoelen kunnen deze het effect van een hot stone-massage nabootsen door zichzelf heel snel op te warmen en af te koelen.

Letselschade verhalen

Mocht u ondanks de veiligheid van uw auto toch slachtoffer zijn geworden van een verkeersongeluk, dan kan 112schade.nl u mogelijk helpen. Wij nemen de verhaalsactie kosteloos voor u in behandeling en proberen de geleden schade te verhalen op de tegenpartij.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact