Brandenburger Tor raakt beschadigd na botsing

27/03/2013

brandenburger torWoensdagmorgen botste een automobilist tegen de Brandenburger Tor in de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. De Brandenburger Tor is de grootste toeristische trekpleister van de hoofdstad en is flink beschadigd geraakt na de botsing met de auto. De 22-jarige automobilist miste een bocht en reed zonder te remmen tegen de beroemde stadspoort in Duitsland aan.

Getuigen van de botsing geven aan dat de bestuurder voorbij reed terwijl hij het rode verkeerslicht negeerde. Daarna reed de automobilist over een stoeprand op het Platz des 18. März en kwam tot stilstand tegen de Brandenburger Tor. De auto van de jonge bestuurder raakte beschadigd.

Stabiliteit Brandenburger Tor

Eén van de zuilen van de beroemde stadspoort raakte ook beschadigd. Er brokkelden stukken zandsteen vanaf. Experts worden ingezet om te bepalen of de aanrijding gevolgen heeft voor de stabiliteit van het monument, aldus de politie van de Duitse hoofdstad.

Oververmoeidheid mogelijk oorzaak van de botsing

De jonge automobilist kwam er ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Hij brak een sleutelbeen en werd direct afgevoerd naar een ziekenhuis in de buurt. Volgens de politie zou de bestuurder oververmoeid zijn geweest en achter het stuur in slaap zijn gevallen.

Brandenburger Tor afgesloten in 2002

De Brandenburger Tor werd eerder in 2002 afgesloten voor het verkeer, juist om schade aan het bouwwerk te voorkomen. Daarvoor mochten auto’s, vrachtauto’s en lijnbussen door de doorgangen in de poort rijden. De monumentale poort staat op wat vroeger de stadsgrens was van Berlijn. Wie door de poort wilde, moest tol betalen. Het gebouw werd voltooid in 1791.

Materiële en letselschade

Zou u nu bijvoorbeeld bij deze automobilist in het voertuig hebben gezeten en (letsel)schade hebben geleden, dan zou uw schade verhaald kunnen worden op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de bestuurder van het voertuig.  112schade neemt de verhaalsactie graag kosteloos voor u in behandeling.

 

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact