BMW roept 220.000 auto’s terug door defect in airbag

15/05/2013
airbag BWMBMW roept wereldwijd 220.000 auto’s terug naar de garage vanwege een mogelijk defect aan de passagiersairbag. Dit maakte BWM afgelopen dinsdag bekend.

Eerder terugroepactie Japanse merken

Vorige maand werden er al wereldwijd drie miljoen auto’s teruggeroepen naar de garage door de Japanse autofabrikanten Toyota, Nissan, Honda en Mazda. Hierbij ging het ook om problemen met de airbag. Bij BMW gaat het om de 3-series die tussen december 2001 en maart 2003 geproduceerd zijn.

Er wordt door BMW geschat dat er nog 180.000 exemplaren rondrijden. Hiervan zouden er 3.500 in Nederland rijden. Het is opvallend dat BMW een maand na de drie Japanse autofabrikanten een groot aantal auto’s terugroept. Ook in dit geval gaat het om airbags van dezelfde Japanse leverancier Takata. De airbags hebben hetzelfde probleem als bij de Japanse merken.

Defect in onderdeel airbag

Er is een defect in een onderdeel van de airbag waardoor de kans bestaat dat deze spontaan kan opblazen of dat de veiligheidsriemen worden aangetrokken. Daarnaast is het mogelijk dat de airbag bij een aanrijding niet optimaal functioneert en kan scheuren.

Takata heeft BMW enkele weken later ingelicht over de problemen volgens BMW. Eind april zijn ze begonnen met het controleren van de eigen documentatie waaruit blijkt dat Takata een van de kleinere airbagleveranciers van BMW is en dat er maar weinig BMW’s met de bewuste airbags zijn uitgerust.

Het verwisselen van de airbag neemt een klein uur in beslag. Tot nu toe zijn er geen ongevallen bekend waarbij de airbag van een BMW 3-serie uit deze bouwjaren niet openging.

Schade verhalen

Als slachtoffer van een verkeersongeval kunt u zowel letselschade als materiële schade mogelijk verhalen op de aansprakelijke partij. Of u nu bijvoorbeeld letselschade heeft opgelopen door een opengesprongen airbag of door de klap van het ongeluk zelf. 112schade.nl neemt geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact