Minderjarige automobilist rijdt door na fataal ongeluk

21/05/2013
minderjarige doorrijder De BiltAfgelopen woensdagavond heeft zich een fataal ongeluk voorgedaan in De Bilt. De politie heeft twee minderjarige jongens kunnen oppakken, omdat ze waren doorgereden na het dodelijke ongeval. Bij het ongeluk kwam een 76-jarige man om het leven.

Oud-wethouder VVD overleden

Het slachtoffer liep over een zebrapad op de Hessenweg in zijn woonplaats toen hij werd aangereden door een grijze Volkswagen Golf. De bestuurder van de Golf stopte niet om de man te laten oversteken, maar ging er met hoge snelheid vandoor. Het slachtoffer, oud-wethouder Van Eijken (VVD, 1986-1996), werd nog ter plekke gereanimeerd na de aanrijding en daarna naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis overleed Van Eijken korte tijd later aan zijn verwondingen.

Zoektocht naar minderjarige doorrijder

Onmiddellijk begon de politie een zoektocht naar de personen die doorreden na het fatale ongeluk. De auto van de minderjarige jongens is even verderop teruggevonden. De politie kon in de buurt van de auto kon een verdachte oppakken, een 17-jarige jongeman. Een tweede verdachte, een 16-jarige jongen, meldde zich later zelf op het politiebureau.

Onderzoek duurt voort

Beide jongens komen uit De Bilt en zitten vast op het politiebureau. Het is nog niet duidelijk wie van beide jongens achter het stuur zat op het moment van het fatale ongeval. De politie onderzoekt nog wie de dader is.

Slachtoffer van een ongeval

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval? Dan kan alle schade die buiten uw schuld is veroorzaakt door de verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoed worden. Hierbij gaat het om zowel materiële schade als letselschade.  Heeft u hulp nodig of ondervindt u problemen met het verhalen van de schade? 112schade.nl is expert in het verhalen van schade en neemt graag kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact