Auto veroorzaakt brand na botsing

07/05/2013
botsingIn Noord-Brabant woedde er vanmorgen een grote brand in een café. De brand is veroorzaakt door een auto nadat deze tegen in botsing kwam met de gevel van het café.

De brand brak rond half vijf uit vanmorgen in Sint Willebrord. De politie meldde dat er in de Dorpsstraat een auto een botsing veroorzaakte tegen de gevel van café De toffe Peer.

Een woordvoerder van de politie gaf aan dat er geen gewonden zijn gevallen. Er worden vier tankautospuiten en twee hoogwerkers ingezet door de brandweer om te voorkomen dat de brand overslaat naar omliggende panden. Het café De Toffe Peer is gevestigd in een vrijstaand pand.

Onduidelijkheid over botsing

Volgens de politie is het nog steeds onduidelijk hoe de auto tegen de gevel terecht is gekomen. ”Dat moet nog blijken uit het onderzoek, maar er is wel een sterk vermoeden van brandstichting”, aldus de politiewoordvoerster van politie Zuid-West-Nederland. Het onderzoek kan nog niet gestart worden, omdat de bestuurder van de auto en eventuele andere inzittenden nog spoorloos zijn. Op dit moment wordt de brand nog geblust door de brandweer waardoor de politie het pand niet binnen kan om het onderzoek te starten.

Absurde situatie

Danny Verlaar, uitbater van het café, spreekt van een absurde situatie. “We zijn pas zeven maanden open en in die periode is geen ongetogen woord gevallen. We hebben geen enkel idee uit welke hoek dit komt, als het al brandstichting is”. Verlaar vertelt dat hij om kwart over vier ’s nachts een inbraakmelding kreeg en bij aankomst bij het café stond op dat moment een brandende auto. “De politie is nu druk bezig met het onderzoek en zal ons nog bijpraten. Ik snap er in ieder geval niks van,” aldus de uitbater.

Ramen en deuren gesloten houden

De veroorzaakte brand zorgt voor veel rookontwikkeling. De gemeente Rucphen, waar Sint Willebrord onder valt, roept omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn een aantal omwonenden van het café uit hun huizen gehaald en worden volgens de politiewoordvoerster ergens anders opgevangen.

Schade verhalen op de tegenpartij

In het geval dat deze auto inderdaad in botsing is gekomen met het café dan zou u als inzittende van dit voertuig bijvoorbeeld uw letselschade verhaald kunnen hebben op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de bestuurder van het voertuig.  112schade neemt de verhaalsactie graag kosteloos voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact