Fiets en auto zijn even snel bij afstand tot vijf kilometer

09/07/2013
fietsUit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat consumenten die vijf kilometer moeten reizen, met zowel de fiets als auto even snel zijn.

Fiets versus auto

De fiets pakken is tot vijf kilometer net zo snel als de auto. Daarna wint de auto het in tijd van de fiets en openbaar vervoer. Consumenten die met het openbaar vervoer (tram, metro of bus) reizen, doen gemiddeld twee keer zo lang over de reis. Mensen zonder auto die in totaal 7,5 kilometer moeten reizen, doen er ook nog verstandig aan om de fiets te pakken in plaats van het openbaar vervoer te nemen. De reiziger met het openbaar vervoer heeft namelijk ook nog tijd nodig om van de vertreklocatie naar de halte te gaan en daar te wachten. Overigens is de trein voor consumenten die lange afstanden afleggen voordelig. Een treinpassagier legt per enkele reis ongeveer 48 kilometer af en dat is 30 kilometer meer dan de gemiddelde automobilist.

Verkeersveiligheid van verzekerden

Daarnaast kwam ook nog het nieuws dat verzekeraars voor gebruikers in het verkeer op verschillende manieren proberen de verkeersveiligheid te bevorderen. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is het nationale wetenschappelijke instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek en heeft geconcludeerd dat verzekeraars onder meer rotondes sponsoren en onderhoudsbeurten vergoeden voor hun verzekerden die deelnemen aan het verkeer.

Materiële of letselschade verhalen via 112schade.nl

Gaat u vaak op de fiets of gebruikt u liever de auto? Hoe voorzichtig u ook bent in het verkeer, een ongeluk zit in een klein hoekje. Heeft u schade opgelopen aan uw voertuig en wilt u deze verhalen? Of bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk? Dan kunt u mogelijk de materiële of letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u deze werkzaamheden liever uit handen geven, dan kan 112schade.nl u helpen. Wij nemen namelijk geheel kosteloos de verhaalsactie voor u in behandeling.

  • Volledig kosteloos
  • Voorschieten reparatiekosten
  • Gratis vervangend vervoer
  • 24/7 dossier inzage
  • Persoonlijk contact